Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Klik po klik

Znate li koliko kilometara prođete s mišem u danu? Donosimo savjete kako odabrati kvalitetan miš za vaše računalo

Logitech
Foto: Logitech
1/3
11.02.2022.
u 16:11

Mišem se koristimo gotovo svakodnevno pa je važno kakav nam je saveznik. Odabirom pravoga miša možete podignuti svoje radno okruženje i iskustvo korištenja na novu razinu.

Iako se možda čini ne tako važnom stavkom, računalni miš se već neko vrijeme ističe kao neophodna računalna komponenta kojoj bismo itekako trebali posvetiti pažnju. S obzirom na to da se u modernim vremenima prosječan čovjek služi računalom i do osam sati dnevno, a nerijetko čak i više, jako je važno odabrati adekvatnu periferiju s kojom će ti sati proletjeti u ugodnom i produktivnom radu. O tome koliko je važno da imamo kvalitetan miš dodatno govori činjenica da njime pređemo i do 20 kilometara na dan.

Dobar osjećaj je najvažniji

Možda i niste tip osobe koja se inače vodi intuicijom i osjećajem, no kada je u pitanju odabir odgovarajućeg miša dobar osjećaj u ruci prilikom držanja istoga je presudan. Višesatno korištenje neadekvatnog miša može dovesti do nelagodnog bockanja u ramenima te pojave grčeva i dosadnih trnaca u ruci, a dugoročno i do ozbiljnijih zdravstvenih komplikacija.

Jer kao što niti naše ruke nisu sve jednake, tako niti svaki računalni miš nije identičan. Stoga je najvažnije pronaći optimalan oblik i veličinu miša koji će najviše odgovarati vašoj ruci i biti vjerni saveznik u svakodnevnom radu za računalom. Budite slobodni osloniti se na vlastiti osjećaj koji vas neće prevariti.

Veličina igra ulogu

Jedan od ključnih faktora pri odabiru novog miša je zasigurno i njegova veličina koja bi trebala idealno odgovarati vašoj ruci. Danas je to doista i moguće postići obzirom da na tržištu visokokvalitetne periferije miševi dolaze u raznim veličinama, bilo da vašoj ruci bolje pristaje manja ili veća solucija.

Ovisno o veličini ruke, možete birati između miša standardne veličine ili onoga nešto većih dimenzija. No osobne preferencije pri odabiru pravoga miša za vas tu ne trebaju završiti. Primjerice, Logitech je otišao korak dalje u prilagodbi dizajna i osmislio specijalnu varijantu računalnog miša namijenjenog za ljevake. Iako možda na prvu zvuči trivijalno, optimalna razina ergonomije čini veliku razliku, naročito kada je riječ o svakodnevnoj upotrebi.

Odaberite miš prema namjeni

Prije nego se zaputite po novi miš za svoje računalo, trebali biste prvo razmisliti koja će biti njegova glavna namjena. Naime, ako miš primjerice koristite najviše za igranje, bitno je da obratite pažnju na performanse koje će vam omogućiti visoku preciznost i osjetljivost te ubrzati vašu igru.

Budući da gaming zahtjeva brze, precizne i jasne poteze u trenutku, vaš miš mora biti spreman podnijeti takve izazove. Osim toga, ne treba zanemariti veličinu i dizajn koji su također značajni parametri pri odabiru miša za igranje jer je komocija pri rukovanju mišem ključna za vrhunski rezultat.

S druge strane, prilikom odabira miša za poslovne obveze i razonodu, u prvi plan treba istaknuti karakteristike miša koje će korisniku pružiti višu razinu produktivnosti i udobnosti, pri čemu značajnu ulogu imaju oblik, veličina i preciznost.

Bilo da ste ljubitelj miševa s dodatnim tipkama za prečace ili ćete se uvijek radije odlučiti za nešto jednostavniju varijantu miša, krucijalno je da vas lijevi i desni klik služe besprijekorno, kao i gumb za skrolanje koji zahvaljujući novim tehnologijama poput Logitechove SmartWheel postiže još veću brzinu i preciznost tijekom pregledavanja sadržaja.

Foto: Logitech

Iskustvo koje odgovara upravo vama

Ako vas privlači pomisao da svog računalnog saveznika možete ponijeti svugdje i nesmetano upravljati njime izvan uredskog ili kućnog okruženja, vjerujemo da bi vaš izbor bio bežični miš u tom slučaju. No danas nije dovoljno da je miš lagan i prijenosan, već i da pruža bezbrižno iskustvo klikanja na skoro svakoj površini, poput stakla ili tkanine primjerice.

Klikanje iz udobnosti kreveta zvuči kao idealan scenarij, slažete se? A još k tome kada je miš osnažen i SilentTouch tehnologijom, razina buke klika se smanjuje i do 90% što omogućava gotovo nečujan rad u bilo kojem okruženju.

Ipak, kvalitetan miš je prvenstveno onaj koji je pouzdan i izdržljiv. Bilo da se spajate na računalo putem USB priključka ili Bluetooth veze, baterija je ključni faktor kod uspješnog povezivanja. Primjerice, Logitechovi miševi sadrže bateriju koja traje čak i do dvije godine te se s takvim miševima ne trebate brinuti hoće li vas iznevjeriti kada vam je najpotrebniji.

Uvijek težite izboru miša koji će se prilagoditi vama i vašem iskustvu, te koji će vam omogućiti lakši pristup računalu u raznim varijantama, a pritom pružiti maksimalnu udobnost u ruci uz vrhunsku kvalitetu.

Foto: Logitech

Birajte provjerenu kvalitetu

Ako ste pronašli dobitnu kombinaciju performansi svog novog miša prema gore navedenim smjernicama, pročitajte i posljednji savjet ovog našeg vodiča. Nećete pogriješiti pri odabiru ako igrate na provjerenu kvalitetu, odnosno kupujete kod provjerenog proizvođača koji iza sebe ima milijune zadovoljnih korisnika. Jedan od takvih zasigurno je Logitech koji u svom asortimanu nudi miševe i inu računalnu opremu vrhunske tehnologije koja ide ruku pod ruku sa trendovima iz svijeta inovacija.

Tako njihova najnovija serija bežičnih miševa Signature M650 omogućava korisnicima da odaberu veličinu miša koja im najviše odgovara – standardnu M650 ili nešto veću varijantu M650 L, ili pak M650 L Left opciju za ljevake.

Osmišljeni da savršeno sjedaju u ruci, njihov ergonomski dizajn, obogaćen mekanim segmentom za palac i gumiranim bočnim panelima, pruža višu razinu udobnosti bilo da se koristi u privatne ili poslovne svrhe. Također, ovi računalni dodaci su kompatibilni s raznim operativnim sustavima te dolaze u interesantnim bojama koje će oživjeti vaš radni prostor prema osobnim preferencijama. Odaberite svoj primjerak u svijetlo sivoj, grafitno sivoj ili ružičastoj boji i svakodnevni maraton mišem od 20 kilometra činit će vam se kao lagana šetnja.

Sadržaj nastao u suradnji s Linksom.

 

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije