Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predstavljen projekt

STEM auto ove godine od Dalmacije do Središnje Hrvatske

STEM auto 2018
Foto: PR
1/5
25.04.2018.
u 15:07

Na radionicama STEM auta se djeca u samo sat ili dva upoznaju s osnovama programiranja

Projekt STEM auto 2018, u kojem edukatori Instituta za razvoj i inovativnost mladih (IRIM) putuju po Hrvatskoj i održavaju besplatne radionice programiranja, robotike i digitalne pismenosti, predstavljen je danas u prostorima Tehnološkog parka Zagreb.

Kako navode organizatori, zainteresirani (škole, udruge, knjižnice) se jedino trebaju prijaviti i osigurati prostor za radionicu jer edukatori IRIM-a nose svu opremu sa sobom. STEM auto opisuju poput 'bibliobusa' modernog doba koji u ciklusima putuje po Hrvatskoj prvenstveno po manjim mjestima. Radionice služe kao poticaj djeci i mladima za rad u STEM područjima.

Na radionicama STEM auta se djeca u samo sat ili dva upoznaju s osnovama programiranja (kako napisati svoj prvi program, preseliti ga na uređaj, kako logički razmišljati pisanjem kodova, itd.). Budući da je toliko jednostavno početi s programiranjem i ukazati mladima da je STEM zabavan, ovaj projekt se provodi već dvije godine i konstantno raste.

STEM auto 2018
1/12

STEM auto će se u 2018. provoditi u nekoliko turneja po Hrvatskoj. Auto će početkom svibnja putovati po južnoj Dalmaciji i otocima, a nakon toga tijekom godine po sjevernoj i srednjoj Dalmaciji, Istri i Kvarneru, Lici i Gorskom kotaru te Središnjoj Hrvatskoj. Zainteresirani se mogu prijaviti za radionicu preko obrasca na stranicama Instituta za razvoj i inovativnost mladih – IRIM-a. Obrazac je otvoren od danas i prijave preko njega određuju rutu auta.

- Ponosni smo što smo, kao mobility partner, od samog početka projekta 2016. godine podržali STEM auto koji dovodi STEM znanja i vještine robotike u škole širom Hrvatske te potiče razvoj inovativnosti među mladima. U zadnje dvije godine, koliko surađujemo, Hyundai STEM auto, službeno vozilo projekta, prešao je više od 12 tisuća kilometara i razveselio 1.600 djevojčica i dječaka. Kada vidimo s koliko entuzijazma radi tim ljudi na projektu STEM auto i koliko radosti to donosi najmlađima, znamo da smo podržali pravu stvar, jer robotika nije budućnost, već sadašnjost. Vjerujemo kako ćemo i u ovoj godini nastaviti uspješnu suradnju i napraviti još više kilometara s Hyundai STEM autima, a sigurnost je zajamčena uz pet godina Hyundai jamstva bez ograničenja kilometraže. Zadovoljstvo nam je biti dio projekta koji aktivnim djelovanjem doprinosi pozitivnom razvoju društva i stvaranju kulture uspjeha, za što se Hyundai zalaže i na globalnoj razini - rekla je Lina Dujić, voditeljica marketinga i komunikacija u Hyundaiju, koji je jedan od partnera projekta.

- Tele2 kao društveno odgovorna kompanija posljednjih godina stavlja veliki naglasak na podršku projektima koji na edukativan i sustavan način pomažu da gradimo bolje društvo za našu djecu. Od 2015. to ostvarujemo primarno kroz partnerstvo sa zakladom Reach for Change i to pod motom „Budi promjena“. Naime, podržavamo one pojedince i projekte koji potrebitoj djeci pružaju usluge, prilike za razvoj i učenje te im inovativnim sredstvima omogućuju da premoste izazove s kojima se susreću. Isto tako, naša je misija pružiti korisnicima neograničenu slobodnu komuniciranja i to kao jedini operater koji na tržištu nudi stvarno neograničeni internet na mobitelima. Nema napretka bez slobode komuniciranja. S vrijednostima koje promovira te ciljevima koje želi ostvariti, STEM auto se odlično uklapa u našu strategiju. Vjerujemo da zajedno gradimo bolju i kvalitetniju Hrvatsku i veselimo se suradnji - rekla je Sonja Miočić, direktorica komunikacija u Tele2 Hrvatska, koji je također partner projekta.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije