Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Tech/Sci Znanost

STEM revolucija se nastavlja - micro:bitovi i 3D printer i u NSK

IRIM je kroz crowdfunding projekt „STEM revolucija se nastavlja – knjižnice“ opremio više od 100 knjižnica diljem Hrvatske
16. travnja 2018. u 16:26 1 komentara 827 prikaza
3D printer u NSK
Foto: Promo
Pogledajte galeriju 1/7

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu (NSK) i Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM) potpisali su sporazum o suradnji s ciljem poticanja primjene novih tehnologija u knjižnicama u Republici Hrvatskoj, osiguravanja edukacije knjižničara i korisnika za usvajanje digitalnih vještina i besplatne posudbe novih alata/uređaja što uključuje micro:bitove, 3D printere i ostalu opremu koja potiče učenje i kreativnost, priopćeno je danas.

Andrijana Prskalo Macek PILOT PROJEKT Učenje STEM predmeta i putem interneta u 151 školi

IRIM je kroz crowdfunding projekt „STEM revolucija se nastavlja – knjižnice“ opremio više od 100 knjižnica diljem Hrvatske. U okviru projekta opremanja knjižnica micro:bitovima, IRIM je donirao 40 micro:bitova i 3D printer Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici za održavanje radionica u Knjižnici i za posudbu studentima.

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu će, kao središnja matična knjižnica Hrvatske koja prati stanje i usmjerava rad knjižnica, sudjelovati i u praćenju priključivanja knjižnica projektu IRIM-a te će se uključivati u aktivnosti poticanja primjene digitalnih tehnologija u knjižnicama. Vezano za sveučilišnu funkciju, NSK će doniranu opremu staviti na raspolaganje studentima i ostalim članovima Knjižnice. Prva radionica za upotrebu 3D printera za knjižnice koje će ih dobiti kao donaciju održat će se ovog mjeseca u NSK.

informatika STEM Više pokusa, a uči se i uz videosadržaj Nenad Bakić GODINU DANA STEM REVOLUCIJE Nenad Bakić: Ušli smo u 85 posto škola 
u Hrvatskoj Učenici Donacijski natječaji HT-a Osječki đaci izradili najbolji 
IoT projekt
Colin Orr
LJUBAV PREKO INTERNETA
Fatalnoj Ukrajinki slao novac, pravu istinu o njoj doznao tek na aerodromu
s
OHR SAVJETNIK
Muči vas svrbež „tamo iza“? Saznajte kako ga se riješiti
  • iifever2:

    odlicna stvar ti micro:bitovi. bas sam si narucio jedan.