Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 233
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Roštilj s twistom

Otvoreno je mjesto koje čije nas je jedno roštiljsko jelo odmah oduševilo najviše ove zime

Zoran Vitas
11.12.2025.
u 20:33

Street Meat sasvim je novo ugostiteljstvo otvoreno u klasičnom zagrebalkom prostoru kakvih je nekada bilo bezbroj u Zagrebu a sve ih je odlikovao kvalitetan i jeftin zalogaj

U novom simpatičnom street foodu na zagrebačkoj Ozaljskoj ulici pronašli smo novo jelo koje nas je zaista oduševilo. Inače smo oprezni prema prvim emocijama pogotovo kada se o roštiljima kojih je u metropoli doista obilje, ali Street Meat Special doista jest nešto drugo i drugačije. Street Meat koji je otvorio Josip Ćibarić jedan je od lokala kakvih je u Zagrebu uvijek bilo i koji su bili oduvijek omiljeni nudeći jednostavne i jeftine ali i zaista kvalitetne zalogaje. Nekako nam se čini da takva doista povijesna mjesta imaju pravo tražiti da ih se zove purgerskim mini bistroima. Eto to nam je palo na pamet kada smo ugledali Street Meat. Dobar vizualni identitet o kojem se očito dugo razmišljalo i na njemu dosta razmišljalo tako da je u Ozaljsko gdje prostora ovakvog formata ne fali jako uočljiv. Ćibarić je vrlo mlad, s iskustvom u popularnoj BIR Craft pivovari i pivnici koja i dalje vrijedi kao jedan od najprofitabilnijih restorana u Zagrebu, ponajprije zbog odličnog, drugačijeg roštilja.

Foto: Street Meat

I Ćibarić u svojem obiteljskom ugostiteljstvu nudi koncept sličan kao i BIR, mahom poznate komade od mesa iz domaćeg uzgoja, ali bez naglašene ponude pića, od alkohola tu je jedino kontinuirano odlični Zlatni medo, ostalo su sokovi. Dakle, samo roštiljski street food. Nećemo odmah na Street Meat Special, da ne biste zaobišli jela koja su po cijeni trenutno možda i najbolja ponuda u gradu. Ćevapi u formatu banjalučkih, četiri pločice u lepinji, normativ 300 grama, od junetine iz domaćeg uzgoja koštaju 8,5 eura. Za ovu cijenu već je problem pronaći 'desetku' i u kvartovskim ćevaparama, a ovdje dobijete i više nego odlično ispečene ćevape, lepinju bez suvišne masnoće, malo luka. Zaista izvrsno. Ćevapi sa sirom, u junetinu je umiješan iste količine je 9,30 eura. Pljeskavica je 9,90 eura, s njom ide ukiseljeni chilli, luk i pola lepinje, a onda dolaze nešto drugačiji roštilji.

Foto: Zoran Vitas

Jedan je nešto što smo nekada jako uživali jesti a na to posve zaboravili a to je pljeskavica u lepinji. Pljeska raširena na površinu lepinje opet je odlično ispečena pa za 10,50 eura dobijete komad hrane koji je od burgera sličnog volumena jeftiniji barem dva, ako ne i tri eura, mislim da nismo fulali. Iznad ulaza u Street Meat stoji 'roštilj na ugljen'. Prvo što nam je palo napamet jest – pa gdje ovdje stane roštilj!? Pogrešno, u kuhinji se nalazi kopa peć na drveni ugljen.

Foto: Street Meat

Riječ je zapravo o kombinaciji roštilja i peći gdje se kontrolirano sagorijeva ugljen u njezinoj unutrašnjosti a čime se sprečava nastanak plamena pa meso ne zagori iako je pečenje brzo. U lokalu se lagano osjeti da negdje ima dima, ali vatre nema nigdje, osim u peći. Tako pripremljeno meso doista je odlično, mekano, bez gareži ili viška dima, dopušta različite razine ispečenosti. Tako kvalitetan uređaj dopušta da se dobro ispeku i podatnije vrste mesa poput piletine pa ćete ovdje naći i Panko Picek što je pileći filet u panko mrvicama s malo Cezar salate, domaćim kiselim krastavcima i limunom, a tu su još i jednostavna Grill piletina te pileća salata s hrskavim mesom. Ali i jela poput Ćevap Sendviča.

Foto: Zoran Vitas

Već na Adventu ćete naći razne buncek, sarma ili slične sendviče. Ovdje su pločice ćevapa sa sirom ostale spojene, pečene su i stavljene u brioche u kojem je kajmak krema i hrskavi luk, dok sa strane dobijete malo kiselog luka. Odlično jelo koje se ipak, suprotno našim bojaznima, uredno jede, ne ispada ništa, zato jer je i meso kompaktno. A košta 7,50 eura. I onda ta zvijezda dana, a to je Streat Meat Special. Broj ugostiteljstava s kebabom u Zagrebu raste, nije nam odbojno to jelo koje je u Zagrebu valjda oduvijek, pošten zalogaj za ne puno para. To zna i Ćibarić no da ne bi to bio tek još jedan kebab, odlučio je napraviti svoju varijantu.

Foto: Street Meat

Mljevenu se junetinu pomiješanu s crvenom paprikom rašiti po tortilji, na to još jedna tortilja s još junetine pa na to još jedan slo i onda još jedan. Dobili smo – tortilja tortu od junetine. No, kada se ona pravilno razreže i stavi na štapiće dobijemo jednu nevjerojatno ukusnu varijantu koja podsjeća na kebab. I to kako kebab u svojoj osnovnoj formi i izgleda, kao kvalitetno meso posloženo na špicu. S tri štapića dolazi ozbiljna porcija dobro prženog pommes fritesa, ukiseljeni chilli, malo salate, umak na bazi ajvara. I to košta 12,90 eura. Meso je sa štapića mekano, sočno, s prostorom da ga gurnete prema pikantnome ili prema slanijemu, da je ovo kućica na Adventu, usudimo se reći da bi to bio jedan od hitova. Sjajna ideja zbog koje se već vrijedi zaputiti u Ozaljsku.

Foto: Street Meat

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije

Kupnja

Pretplata