Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Auti Automobili

Velike promjene za one koji žele registarske pločice po narudžbi i izboru

U konačnici cijena treba još istaći kako bi cijena prenosivih pločica u žurnom postupku, dakle u roku od 48 sati od dana podnošenja urednog zahtjeva u Policijskoj upravi zagrebačkoj, odnosno 96 sati od dana podnošenja urednog zahtjeva u drugim policijskim upravama odnosno postajama trebala iznositi 650,00 kuna za par, odnosno 400,00 kuna za komad.
03. travnja 2021. u 09:36 23 komentara 63672 prikaza
registracija
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/4

Napokon se krenulo u dopune Rješenja o utvrđivanju cijena obrazaca, registarskih, pokusnih, prenosivih i izvoznih pločica, tako da se dopune Rješenja sada nalaze na savjetovanju, a sve kako bi se omogućilo izdavanje pločica u što kraćem roku u tzv. žurnom postupku. Radi se samo o registarskim pločicama po narudžbi i onima po izboru,  kao i onima za oldtimere.

Obveza korištenja dnevnih svjetala po zakonu prestaje 31. ožujka IZNIMKA MOTOCIKLI I MOPEDI Važna obavijest za vozače: Od sutra prestaje vrijediti jedno pravilo

Mogućim žurnim postupkom po posebnoj cijeni obuhvaćene su i registarske pločice koje se izdaju s istim oznakama, ali na obrascu s EU logom, a ta opcija predviđa se i u pogledu  registarskih pločica za vozila diplomatskih i konzularnih predstavništva, odnosno dopunske pločice za vozila diplomatskih i konzularnih predstavništva, piše HAK. 

Vezano uz vlasnike oldtimera, te one koji žele EU logo, odnosno vozila diplomatskih i konzularnih predstavništava kao i one kojima su nasušno potrebne prenosive pločice nije potrebno upuštati se u daljnje detektiranje njihovih motiva za žurnošću. Koliko je taj žurni postupak doista brz? To ovisi o lokaciji. Nije isto podnosite li uredni zahtjev za izdavanjem registarskih pločica u stanici za tehnički pregled vozila na području Grada Zagreba ili izvan područja Grada Zagreba. Također nije isto jeste li se u pogledu prenosivih pločica obratili s urednim zahtjevom u Policijskoj upravi zagrebačkoj ili drugoj policijskoj upravi.

Znači predlaže se da u slučaju kada želite registarska pločicu dobiti „što je prije moguće“  u žurnom postupku to bude realizirano u roku od 48 sati od dana podnošenja urednog zahtjeva u stanici za tehnički pregled vozila na području Grada Zagreba, odnosno 96 sati od dana podnošenja urednog zahtjeva u stanici za tehnički pregled vozila izvan područja Grada Zagreba.

Cijene za žurni postupak prema prijedlogu bi iznosile:

predstava o uzbudljivoj autopriči U garaži riječke braće nastao je prvi hrvatski auto, misteriozna Alfa Aerospider

650,00 kuna za par, odnosno 400,00 kuna za komad registarskih pločica izrađenih pojedinačno s unaprijed zadanom brojčanom i slovnom oznakom po narudžbi npr.: ST 007 JB (komparacije radi u redovnom postupku par vas neće vas stajati skuplje od 278,00 kn);

– 3000,00 kuna za par, odnosno 2300,00 kuna za komad registarskih pločica po izboru npr.: ST STIPE 1 (ukoliko vam se ne žuri  cijena je 2.000,00 kn za par, odnosno 1.500,00 kn za komad);

– 650,00 kuna za par, odnosno 400,00 kuna za komad registarskih pločica za oldtimere kao i za one koje se izdaju  s istim oznakama, ali na obrascu s EU logom (cijena za „redovni, nežurni“ postupak iznosi kada je par pločica u pitanju za  odltimere  268,00 kn, dok za par onih za  koje se izdaju  s istim oznakama, ali na obrascu s EU logom nećete izdvojiti više  od 278,00 kn);

– 650,00 kuna za par, odnosno 400,00 kuna za komad  registarskih pločica za vozila diplomatskih i konzularnih predstavništva te dopunske pločice za vozila diplomatskih i konzularnih predstavništva.

Od danas vozači moraju imati upaljena svjetla na automobilima LJETNO RAČUNANJE VREMENA Vozači, oprez: Ne gasite još danja svjetla, evo kada ćete moći

U konačnici cijena treba još istaći kako bi cijena prenosivih pločica u žurnom postupku, dakle u roku od 48 sati od dana podnošenja urednog zahtjeva u Policijskoj upravi zagrebačkoj, odnosno 96 sati od dana podnošenja urednog zahtjeva u drugim policijskim upravama odnosno postajama trebala iznositi 650,00 kuna za par, odnosno 400,00 kuna za komad.

Ako niste u žurbi cijena za par prenosivih iznosi 278,00 kn, a za komad 166,00 kn.

Dario Almesberger
Stručnjak za obnovu otkrio koja bi zagrebačka bolnica izdržala jači potres: Sve druge bi se srušile
Boris Miletić
INTERVJU
„Čovjek koji prestane biti čovjek, izgubio je smisao“
  • Đuroutegurović:

    1991.sam kupio auto na sjeveru njemačke i u gradskom uredu dobio potvrdu za dobijanje carinskih pločica,otišao u ured u kojem su mi za 10 minuta na stroju veličine fotokopirnog aparata izradili pločice s podatcima na dokumentu,obavio tehnički pregled vozila gdje ... prikaži još! su mi zalijepili markicu s potvrdom tehničke ispravnosti na pločice i sve je bilo gotovo za manje od jednog sata.dakle bilo je to pred 30 gidina.koliko smo iza njemačke i zapravo europe,vjerujem da je svima jasno.

  • Vito:

    Jasno je da država očajno treba novce, ali nije jasno da u 21.st. birokracija i dalje dijeli ljude na "privilegirane" i "one iza crte privilegija". Koja to tvrtka u Zagrebu štampa registarske tablice u tolikim količinama za Zagrebčane da ne ... prikaži još!e ma vremena štampati ih za one "izvan Zagreba???

  • Vito:

    Nešto tu nije tehnički korektno - 48 sati, ako si u Zagrebu, 96 sati, ako nisi u Zagrebu. To me podsjeća na slanje paketa na Krk i Pag, oba su sotom povezana s kopnom, ali pošta sebi zadržava pravo ne ... prikaži još! donošenja pošte na "otoke", jer brodske linije ne voze svaki dan pa poštari ne mogu svaki dan do "otoka" Krka i Paga. Tako i ovi - Zagreb je do podsusedskog mosta pa ako imaš kuću "iza" podsusedskog mosta moraš čekati 96 sati da birokracija "o(b)dradi" tvoju narudžbu za koju ćeš, bez ikakovog opravdanja platiti 250kn više. Onom tko ima novca za posebne narudžbe, to nije porblem i ne mari za takvu birokraciju. No, u vrijeme 5G mreže da se narudžbe i dalje tretiraju prema "položaju" naručitelja je apsurdno. Očito država nema novaca, ali zna da postoji "bezbroj" bogatih kojima je registracija "pitanje života i smrti" pa će "napraviti sve za nju" i tako "popuniti državnu blagajnu".