Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tržište automobila

Siječanj donio nadu u oporavak tržišta automobila

megane
Arhiva VL
08.02.2011.
u 15:40

Iza prvoplasiranog Renaulta smjestio se Volkswagen, a dosadašnji vladar tržišta Opel na trećem je mjestu

Prema službenim podacima Promocije Plus, Renault je u siječnju prodao u Hrvatskoj ukupno 354 automobila i plasirao se na prvo mjesto tržišne ljestvice, s udjelom od 10,6 % od ukupnog broja registracija. Dobre rezultate može zahvaliti modelima Megane, Clio i Fluence.

Tijekom siječnja ukupno je prodano 3315 novih automobila, što je 27,4 % više nego u siječnju 2010. No, prerano je još govoriti o oporavku tržišta. S obzirom na to da se ovdje zapravo "broje" novoregistrirani automobili, moguće je da je određen broj ovih vozila prodan lani, u prosincu, a da je registracija obavljena u siječnju. Također, prodaja flote vozila mogla je dati lažnu sliku oporavka tržišta. Valja, dakle, pričekati rezultate od veljače kako bismo mogli reći jesmo li napokon na tragu oporavka ili nam prije njega ipak predstoji stagnacija.

Pogledamo li, pak, automobile novoregistrirane tijekom siječnja, iza prvoplasiranog Renaulta smjestio se Volkswagen sa 296 automobila. Dosadašnji vladar tržišta Opel na trećem je mjestu sa 289 novoregistriranih automobila. U Top 10 slijede redom Škoda, Peugeot, Hyundai, Chevrolet, Citroen, Ford i Dacia. Luksuznim segmentom vlada Audi sa 74 prodana primjerka.

Komentara 1

DK
Davor Knele
19:23 24.07.2011.

alert(\'jaja\');

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije