Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Auti

Siječanj donio nadu u oporavak tržišta automobila

Iza prvoplasiranog Renaulta smjestio se Volkswagen, a dosadašnji vladar tržišta Opel na trećem je mjestu
08. veljače 2011. u 15:40 1 komentara 1 prikaza
megane
Foto: Arhiva VL

Prema službenim podacima Promocije Plus, Renault je u siječnju prodao u Hrvatskoj ukupno 354 automobila i plasirao se na prvo mjesto tržišne ljestvice, s udjelom od 10,6 % od ukupnog broja registracija. Dobre rezultate može zahvaliti modelima Megane, Clio i Fluence.

Tijekom siječnja ukupno je prodano 3315 novih automobila, što je 27,4 % više nego u siječnju 2010. No, prerano je još govoriti o oporavku tržišta. S obzirom na to da se ovdje zapravo "broje" novoregistrirani automobili, moguće je da je određen broj ovih vozila prodan lani, u prosincu, a da je registracija obavljena u siječnju. Također, prodaja flote vozila mogla je dati lažnu sliku oporavka tržišta. Valja, dakle, pričekati rezultate od veljače kako bismo mogli reći jesmo li napokon na tragu oporavka ili nam prije njega ipak predstoji stagnacija.

Pogledamo li, pak, automobile novoregistrirane tijekom siječnja, iza prvoplasiranog Renaulta smjestio se Volkswagen sa 296 automobila. Dosadašnji vladar tržišta Opel na trećem je mjestu sa 289 novoregistriranih automobila. U Top 10 slijede redom Škoda, Peugeot, Hyundai, Chevrolet, Citroen, Ford i Dacia. Luksuznim segmentom vlada Audi sa 74 prodana primjerka.

Ivo Žinić
Politički kraj još jednog HDZ-ovca
Žinić gubi kuću koju mu je ‘darovala’ država?
HUB
Napravite prvi korak
Financijske poteškoće moguće je riješiti