Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Takenoko restoran

Za ovu večeru trebate 'iskeširati' 240 eura, a glavna namirnica je - govedina

Foto: takenoko
1/2
27.02.2024.
u 22:00

Nova japanska priča kultnog zagrebačkog restorana Takenoko započinje već 1. ožujka, a glavna zvijezda posebne večere japanska je govedina Tajima Sanda

Najbolju vrstu govedine na svijetu u petak, 1. ožujka od 20 sati bit će moguće kušati na poznatoj zagrebačkoj gastro lokaciji u režiji gastro stručnjaka i chefova Takenoko restorana koji će prezentirati način pripreme i uzgoja najpoznatije vrste govedine. Posebnost ove kobe večeri je i dolazak Seido Hirooka, vlasnika farme s koje dolazi govedina koju će posjetitelji moći kušati u Takenoku. 

Tajima je jedna od podvrsta goveda koje se u engleskoj terminologiji zove Japanese Black. Sva je Kobe govedina Wagyu, ali naziv Kobe nosi samo ona koja potječe od japanskog crnog goveda, sorte Tajima, a kompletna se proizvodnja, od samog začeća, teljenja pa do klanja odvijala u pokrajini Hyogo, koje je Kobe glavni grad.

Wagyu u prijevodu znači japanska krava ili japansko govedo, a odnosi se na četiri pasmine japanskih goveda, od kojih japansko crno govedo sa svojim sortama, zauzima 90% proizvodnje, genetski predisponiranih da daju meso koje sadrži daleko veći postotak omega-3 i omega-6 masnih kiselina, nego što je to slučaj kod običnih goveda.

VEZANI ČLANCI:

Kobe večera započinje carpacciom od kobea s čipsom od riže i cvijetom soli. Uz carpaccio će se točiti sake Fukuju eco zero junmai. Slijedi tartar od kobea sa hrskavom sushi rižom i sakeom Fukuju junmaiginjo, pa jakovske kapice s kobeom i teryakijem sa sakeom Fukuju daiginjo. Naposljetku, uz steak kobea na robata roštilju točit će se klasični, moćni Gajin chardonnay Rossj-Bass. Večera završava kolačem od yuzua, jedinim slijedom bez kobe govedine, uz koji će se servirati tokajac Oremus iz kasne
berbe.

Takenoko je godinama usavršavao svoje poslovanje i dosljednost u kvaliteti, profilirao se u sam vrh zagrebačke restoranske scene postavši tako svojevrsnim gradskim fenomenom. Upravo večerom čiji će svi slijedovi sadržavati vrhunsku kobe govedinu, Takenoko postavlja visoke standarde gastronomske ponude, a cijena Kobe menu-a je 240 eura po osobi.

VIDEO: Najbolje su krafne 'kao bakine', a šmekaju i one s limunom i paprom

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije