Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
svratite na Dolac

Na današnji dan preminula je Marija Jurić Zagorka: U njezinom domu večeras se odvija poseban performans

Duhovi Zagorkina Stana
Foto: Centar za ženske studije
29.11.2023.
u 14:00

'U obljetnici noći u kojoj je Zagorka napustila ovaj svijet, prostor će oživjeti na poseban način. Svjetla će se ugasiti, a likovi o kojima je Zagorka pisala oživjet će u njenom stanu i na poseban način ispričati priču o njoj i njenom stvaralaštvu'

Njezino ime sinonim je za hrvatsko novinarstvo, a svojim je radom dala obol hrvatskoj književnosti i pomogla brojnim ženama da se ohrabre u pisanju. Riječ je, naravno, o Mariji Jurić Zagorki, a ove godine obilježava se 66 godina od njezine smrti.

S obzirom na to da je preminula u noći s 29. na 30. studenoga, Memorijalni stan Marije Jurić Zagorke na adresi Dolac 8 poziva Vas na kratki performans "Duhovi Zagorkina stana". Posljednja je to adresa na kojoj je živjela i stvarala Marija Jurić Zagorka i prostor koji je još uvijek ispunjen predmetima iz njenog života i utiscima njenog stvaralaštva.

-U obljetnici noći u kojoj je Zagorka napustila ovaj svijet, prostor će oživjeti na poseban način. Svjetla će se ugasiti, a likovi o kojima je Zagorka pisala oživjet će u njenom stanu i na poseban način ispričati priču o njoj i njenom stvaralaštvu. Prošećite pod svjetlošću svijeća Zagorkinim stanom i osluškujte duhove prošlosti- najavljuju organizatori.

>>VEZANI ČLANCI: 

Broj posjetitelja je ograničen na 25, a izvedbe se održavaju večeras s početkom u 19, 19.30, 20. i 20.30 sati, a program je besplatan! Prijave za turu odvijaju se putem maila martinafindrik@yahoo.com ili putem messengera na Memorijalni stan Marije Jurić Zagorke.

>>VIDEO: Zagrebački Jarun u novom ruhu! Kućice uz jezero ukrašene su novim muralima šarenih boja

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije