Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Županijskoj bolnici Čakovec 382.594,00 kuna od PBZ-a

Projekt 'Činim dobro svaki dan' i American Express kartica sa srcem ove godine obilježavaju deset godina postojanja, a putem njih Grupa pomaže dva nacionalna projekta za dobrobit djece i mladih
26. rujna 2018. u 15:10 0 komentara 180 prikaza
Pogledajte galeriju 1/3

U sklopu jubilarne godišnjice humanitarnog projekta PBZ Grupe „Činim dobro svaki dan“ i American Express kartice sa srcem, Županijska bolnica Čakovec primila je donaciju u iznosu od 382.594,00 kuna. Zahvaljujući toj donaciji, bolnica je kupila digitalni EEG uređaj, respirator, krevetić za toplinsku terapiju te monitor za praćenje vitalnih funkcija za Odjel pedijatrije i Neonatologiju.

Lidl PROMO Čakovčani dobili moderno odredište za kupnju

Projekt „Činim dobro svaki dan“ i American Express kartica sa srcem ove godine obilježavaju deset godina postojanja, a putem njih Grupa pomaže dva nacionalna projekta za dobrobit djece i mladih: "Praćenje djece s neurorizicima" Ministarstva zdravstva i "Za bolji život djece u domovima socijalne skrbi" Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, izdvajajući za svaku transakciju napravljenu American Express karticom sa srcem po jednu kunu, bez dodatnog troška za korisnike kartice. Prikupljena sredstva PBZ Grupa donira ovim projektima u omjeru 50:50. 

Ovim projektom PBZ Grupa je do sada prikupila više od 14 milijuna kuna te je ukupno realizirala 36 donacija, uključujući 27 donacija bolnicama diljem Hrvatske za kupnju suvremenih medicinskih uređaja i 9 donacija ustanovama socijalne skrbi za kupnju potrebne opreme.

 | Autor :

"Drago mi je da smo sredstvima, prikupljenim za naš projekt "Činim dobro svaki dan", pomogli Županijskoj bolnici Čakovec, doniravši joj suvremenu medicinsku opremu koja će omogućiti bolje liječenje i odrastanje malenih pacijenata Međimurske županije. Projekt "Činim dobro svaki dan" pokrenuli smo prije deset godina kako bismo dugoročno i kontinuirano pomagali našoj zajednici, onima koji najviše trebaju našu pomoć: malenim pacijentima te djeci bez roditeljske skrbi i s teškoćama u razvoju.

Ponosni smo na postignuća koja smo ostvarili u deset godina ovog našeg projekta: na više od 14 milijuna prikupljenih kuna te na 36 donacija pedijatrijskim odjelima i dječjim bolnicama te domovima socijalne skrbi, omogućivši sigurniji razvoj malenih pacijenata te bolji život djece u domovima socijalne skrbi u 25 gradova i 19 županija. Županijska bolnica Čakovec od posebne je važnosti za liječenje malenih pacijenata Međimurske županije te se nadam da će novi medicinski uređaji doprinijeti njihovom kvalitetnijem liječenju", istaknuo je Dinko Lucić, predsjednik Uprave Privredne banke Zagreb.

PBZ Godišnja nagrada PBZ najbolja digitalna banka u Hrvatskoj po izboru Global Financea

"Zahvaljujem PBZ Grupi na vrijednoj donaciji kojom ćemo osigurati bolju i bržu dijagnostiku, te praćenje i liječenje naših najmanjih pacijenata. Ranom dijagnostikom i intenzivnim liječenjem moguće je spriječiti razvoj bolesti ili barem postići najveći mogući potencijal kod neurorizičnog djeteta, u čemu će nam uvelike pomoći donirani uređaji.

Godišnje na Odjelu neonatologije liječimo stotinjak djece koja spadaju u grupu neurorizika. Donirani topli krevetić, monitor i respirator zajedno čine intenzivno mjesto za reanimaciju i daljnje zbrinjavanje ugroženog novorođenčeta. Radi što boljeg konačnog psihomotornog ishoda, ključno je kvalitetno zbrinjavanje u prvim minutama i satima života. Budući da je prva ustanova višeg ranga zbrinjavanja 100 km od nas, donirana oprema ima još veći značaj i omogućava kvalitetnije i sigurnije liječenje naših najmanjih pacijenata.

Centar za hitni prijem Kliničkog bolničkog centra Sestre milosrdnice KBC Sestre milosrdnice U hitnoj bez klime tiskaju se pacijenti i liječnici

U kasnijem praćenju takvih pacijenata izrazito je bitan donirani EEG, koji je u svakodnevnoj upotrebi, a ovom donacijom zamijenit ćemo uređaj iz 2003. godine. Godišnje u našoj bolnici se napravi oko 900 pregleda EEG uređajem kojim se otkrivaju djeca s epilepsijama i drugim neurološkim poremećajima te nam je ovaj uređaj neophodan za praćenje i planiranje terapije naših pacijenata," istaknuo je dr. Robert Grudić, ravnatelj ŽB Čakovec.

>> Pogledajte video kako je orkansa bura u Splitu rušila sve pred sobom

Hrvatska - Španjolska
EP
Španjolski mediji ovako su najavili finale s Hrvatima: To smo već doživjeli
Plin
SMANJENJE CO2
Perspektive plina kao alternativnog goriva u prometu u Hrvatskoj
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.