Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uzalud krečili

Zidovi išarani, ne plaše se tjeralice i “cinkera”

zid
15.06.2010.
u 17:36

Na meti gradskih “kreativaca” prošli tjedan su se našli netom prebojeni zidovi ljetne pozornice i pročelja dvorane svete Terezije te poslovnog centra u Cehovskoj.

Pola godine pročelja u središtu Požege bila su pošteđena i činilo se da je akcija gradske uprave, u kojoj su građane pozivali da prijave vandale za novčanu nagradu, postigla svoj cilj.

Ronko: Zaustavite ih

Međutim, kada je krenula organizirana akcija uređenja gradskih pročelja, opet je krenula i akcija njihovog uništavanja.

Veliki zid ljetne pozornice na šetalištu Stari grad prošli tjedan obojen je bio tek jedan dan, a onda je u nekoliko sekunda išaran. Šaranjem je uništeno i pročelje Dvorane sv. Terezije, zidovi poslovnog centra u Cehovskoj ulici, a kada je u tri sata noću od zaštitara nekoliko mladića upozoreno da ne mokre po pročeljima zgrada, nisu ostali oštećeni samo zidovi nego i zaštitar kojeg su napali i lakše ozlijedili.

- Pozivam roditelje, nastavnike i odgajatelje, sve koji rade s djecom i mladima da ih zaustave u ovakvom “kreativnom” iskazivanju snage i duha – kazao je gradonačelnik Zdravko Ronko dodajući da zadnja devastacija pročelja zgrada nema veze s grafiterima.

- Očito je da cilj nije bio ostaviti kreaciju nego samo oličeno što prije uništiti - rekao je prvi čovjek Požege. Požeškim grafiterima gradska uprava je lani ponudila zidove za ispisivanje grafita iza sportske dvorane Grabrik, na Rekreacijskom centru te na stadionu NK Slavonije.

Udvostručena nagrada

– Ako je i to nedovoljno, spremni su pronaći i nove lokacije - kaže Ronko. - Grad je ovog proljeća, prije nego što se krenulo u akciju uređenja javnih površina, udvostručio nagradu za davanje podataka o uništavačima pročelja, a ona sada iznosi 4000 kuna.

Ključne riječi
Zid

Komentara 2

DU
Deleted user
23:31 15.06.2010.

možda majstori uopće nisu to ni okrečili uzeli lovu i bjež

DO
doktorica
19:05 22.06.2010.

Neka daju nagradu od 40 000 kuna ,a \"slikare\" kazniti sa visokim novčanim kaznama pa im više šaranje nebi palo napamet.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije