Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kaštelan osuđen

Zadranin osuđen za preprodaju heroina

heroin
Arhiv VL/Reuters
30.04.2010.
u 13:34

Preprodaja droge dogodila se 29. svibnja prošle godine u Ulici Mate Balote u Zadru, kada je Kaštelan predao Lisici plastificirani paketić u kojem se nalazilo 0,56 grama heroina.

ZADAR - Na Županijskom sudu u Zadru 30-godišnji Igor Kaštelan danas je nepravomoćno osuđen na tri godine i dva mjeseca zatvora zbog kaznenoga djela preprodaje opojne droge heroin, dok je zbog posjedovanja droge 29-godišnji Zvonimir Lisica osuđen na osam mjeseci s rokom kušnje od dvije godine.

Predsjednica Sudskog vijeća sutkinja Dijana Grancarić u obrazloženju presude kazala je kako Kaštelan nije mogao biti osuđen na manju kaznu jer je za to djelo predviđeno najmanje tri godine zatvora, a on je dosad već triput bio osuđen za slična djela, od čega jednom za preprodaju opojne droge. Za Lisicu je, pak, rekla kako je također jednom bio osuđen, ali mu je olakotna okolnost bila što se pokajao i što je po privremenom puštanju na slobodu uredno živio.

Iako su na suđenju obojica poricala da su krivi, sutkinja Grancarić istaknula je da je nedvojbeno utvrđeno da je 29. svibnja prošle godine u Ulici Mate Balote u Zadru Kaštelan predao Lisici plastificirani paketić u kojem se nalazilo 0,56 grama heroina. No tada su ih zaskočili policajci Odjela za droge, koji su bili u zasjedi, i uhitili Kaštelana, dok je Lisica pobjegao. Pronađen je deset dana nakon toga. Provedena je i pretraga Kaštelanova podstanarskog stana pri čemu je on policajcima dragovoljno predao paketić sa 0,41 gramom heroina, digitalnu vagu i plastične vrećice.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije