Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SDP-ovci u Osijeku:

'Zabrinjava nas porast naciekstremizma'

Ustaško znakovlje u Budimcima
Foto: Osječko-baranjski SDP
1/3
09.12.2019.
u 14:10

Apelirao je "na sve ljude koji iskreno vole ovu domovinu" da pomognu policiji u traženju krivca ili krivaca, "koje ne treba samo kazniti već educirati o tome što je bila NDH".

Zbog slova "U" i pozdrava "Za dom spremni", ispisanog na jednoj kući u Budimcima nedaleko od Našica u noći s 18. na 19. studeni, javno su istupili jučer SDP-ovi Domagoj Hajduković te Samir Haj Barakat.

 - Nas u SDP-u zabrinjava porast naciekstremizma koji se nameće ne samo kao ideologija, nego i kao rješenje za ekonomske, političke i društvene probleme, što je samo po sebi apsurd, a iza kojeg se najčešće skriva lopovluk i sitni osobni interesi. Inače, u ovoj kući su živjeli sugrađani srpske nacionalnosti, koji se boje iznijeti svoje ime a koji su za vrijeme domovinskog rata primili prognane hrvate iz BiH i dali im krov nad glavom, te ih financijski pomagali. Neovisno o tome, zar se ikoga ima pravo ovako obilježavati? Trebaju li nam žute vrpce? Ako su autori ovog nedjela zaista željeli pokazati i dokazati svoje domoljublje, zašto nisu umjesto crnog spreja kupili 10 komada kruha i podijeliti ih siromašnim hrvatskim obiteljima u ovom mjestu kojih nažalost ima? - rekao je Haj Barakat. Apelirao je "na sve ljude koji iskreno vole ovu domovinu" da pomognu policiji u traženju krivca ili krivaca, "koje ne treba samo kazniti već educirati o tome što je bila NDH".

Foto: Osječko-baranjski SDP

- Na žalost, ovo je rezultat sustavnog ignoriranja koketiranja s naciekstremističkim idejama i širenjem netolerancije, mržnje i blaćenja Hrvatske. Više puta smo upozoravali na slične stvari, poput ploče na groblju u Marjančacima (Valpovo) koja otvoreno veliča NDH. Grad i Županija ni nakon naših apela nisu učinile ništa da se sporni natpis ukloni. Nažalost, znamo da se HDZ kao stranka koja vlada županijom neće nedvosmisleno ograditi od ovoga. Županu Ivanu Anušiću je bitnija kampanja predsjednice, koja isto tako koketira s ustaštvom i fašizmom - izjavio je Hajduković.

Komentara 19

OO
oo8787
18:44 09.12.2019.

Izgleda da pojedini članovi sdp-a još uvijek nisu naučili da više ne živimo u jednoumlju, sada je demokracija te svatko ima pravo na slobodu govora i izražavanja.

OO
oo8787
18:51 09.12.2019.

Stazić i ekipa bi najradije pokrenuli progon političkih neistomišljenika i premjestili preko 70% Hrvatskih građana u Gulage, ja preporučujem njima da se oni premjeste u Sjevernu Koreju ako im je tako mrska sloboda govora i izražavanja.

Avatar Idler 3
Idler 3
14:27 09.12.2019.

....koji se nameće kao ideologija ?! Polupismenim eSDePejskim mladuncima ne bi bilo škoda male vu šole pojti !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije