Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mučili zarobljenike

Za ratni zločin kazneno prijavljen 21 pripadnik JNA

JNA
Screenshot/YouTube
25.09.2013.
u 13:02

Pripadnici JNA su u travnju 1992. godine tijekom napada i zauzimanja Kupresa uhitili i zarobili 23 pripadnika HVO-a te su ih odveli u vojni zatvor na području Knina gdje su ih fizički i psihički zlostavljali.

Policija u Šibeniku je podigla kaznene prijave protiv 21. vojnika JNA osoba osumnjičena za ratni zločin protiv ratnih zarobljenika na štetu 23 pripadnika Hrvatskoga vijeća obrane. Svi osumnjičeni su nedostupni.

- Utvrđeno je da su osumnjičeni kao pripadnici vojne policije Jugoslavenske narodne armije u vremenu od 6. – 11. travnja 1992.g., prilikom napada i zauzimanja područja Kupresa, uhitili i zarobili 23 pripadnika Hrvatskog vijeća obrane. Odveli su ih u vojni zatvor na području Knina, gdje su ih fizički i psihički zlostavljali. Osumnjičeni su potom oštećene 24. travnja do 14. svibnja 1992.g. premjestili u Okružni zatvor Knin gdje su i nadalje bili izloženi fizičkom i psihičkom zlostavljanju. Uslijed zlostavljanja dvojica preminula, a ostali oštećeni su trajni invalidi - istakli su iz šibenske policije.

Protiv osumnjičenih su podnijete kaznene prijave Županijskom državnom odvjetništvu u Šibeniku

>>Novo suđenje 
Vladi Trifunoviću za ratni zločin

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije