Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZDANA UPOZORENJA

Za dvije regije proglašen crveni alarm: Stiže grmljavinsko nevrijeme s obilnom kišom

Zagreb: Kišobran nije bio dovoljan da zaštiti građane tijekom ovog pljuska
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/3
24.07.2020.
u 09:42

Očekuju se pljuskovi s grmljavinom, a moguće su i bujične poplave. Past će više od 50 mm kiše po metru četvornom

Zbog grmljavinskog nevremena i jake kiše proglašen je crveni alarm za zagrebačku i karlovačku regiju.

Očekuju se pljuskovi s grmljavinom, a moguće su i bujične poplave. Past će više od 50 mm kiše po metru četvornom. Nevrijeme se očekuje u popodnevnim satima, a počet će već oko 13 sati.

Za gospićku, riječku i osječku regiju izdano je pak narančasto upozorenje. I ondje se očekuje jaka kiša i grmljavinsko nevrijeme dok će u obalnom području puhati i snažan vjetar.

Za ostatak Hrvatske, Dalmaciju, Kvarner i kninsku regiju proglašen je žuti alarm.

Foto: Screenshot DHMZ

 

Prema prognozi DHMZ-a, vrijeme će biti promjenjivo oblačno s povremenom kišom i pljuskovima praćenim grmljavinom. Oblačnije će biti u drugom dijelu dana kada će oborine biti češće, lokalno i obilne, osobito na zapadu, a moguća su i grmljavinska nevremena.

Najmanje kiše očekuje se u Dalmaciji, gdje će lokalnih pljuskova biti tek navečer, dok bi na jugu mogli i posve izostati. Vjetar uglavnom slab, uz pljuskove prolazno pojačan, na Jadranu popodne umjeren jugozapadnjak, potkraj dana pod Velebitom bura. Najviša temperatura većinom između 24 i 29, na Jadranu od 28 do 32 °C.

Vrijeme se ni sutra neće smiriti. U noći i ujutro mjestimice pljuskovi s grmljavinom, na kopnu izraženi i obilni. Zatim postupni prestanak oborina i razvedravanje, najprije na sjevernom Jadranu, a od sredine dana i u ostalim predjelima. Oblačno s pljuskovima do kraja dana zadržat će se samo u Slavoniji. Vjetar umjeren, prolazno i jak sjeverni i sjeverozapadni. Duž obale umjerena bura i sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura od 14 do 19, u Dalmaciji od 19 do 23. Najviša dnevna od 22 do 27, na Jadranu od 27 do 29°C.

Ključne riječi

Komentara 8

VI
vidum
13:23 24.07.2020.

Nije istina da meteorolozi uvijek daju netočne prognoze. Po pitanju bure, uvijek pogode. Po pitanju kiše, dogodi se i da pogode. To daje prosjek od preko 50% točnosti.

BL
Blomberg
18:45 24.07.2020.

A i jako glupo za vrijeme grmljavine stajati ovako kraj stabla. !

DU
Deleted user
20:39 24.07.2020.

Dobro smo prošli.......mi svi smo otišli u Slovačku.Pusti ti to.......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije