Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Predanost društveno odgovornom poslovanju i kontinuirana podrška unaprjeđenju razvoja zajednice u kojoj poslujemo u fokusu su PBZ grupe

PBZ
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
07.07.2020.
u 08:56

PBZ uvijek nastoji sudjelovati u pozitivnim promjenama u društvu, pomažući onima kojima je pomoć najpotrebnija te sponzorstvima i donacijama pridonijeti i pokazati svoju odgovornost i brigu prema široj zajednici

Već dugi niz godina Privredna banka Zagreb, članica Intesa Sanpaolo grupe, u vrhu je hrvatskoga bankarskoga sektora i kao takva ima značajnu ulogu i utjecaj na gospodarski i društveni razvoj zajednice u kojoj posluje. Svojim djelovanjem želimo ispuniti potrebe i očekivanja svih naših dionika: brinemo se o potrebama klijenata i zaposlenika, pridonosimo razvoju i podršci lokalnih projekata i inicijativa, čuvamo okoliš i stvaramo nove vrijednosti za sve dionike. Uspješnost u tome potvrdila su nam dobivena priznanja iz domene društveno odgovornoga poslovanja, među kojima bismo istaknuli jedno od posljednjih, priznanje Poslodavac prijatelj obitelji dobiveno od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku za 2019. godinu.

Uvijek nastojimo sudjelovati u pozitivnim promjenama u društvu, pomažući onima kojima je pomoć najpotrebnija te sponzorstvima i donacijama pridonijeti i pokazati svoju odgovornost i brigu prema široj zajednici. Sredstvima namijenjenim za sponzorstva i donacije podržavamo projekte iz područja zdravstva, znanosti i obrazovanja, kulture i sporta te osobito sportska natjecanja za mlade. Valja istaknuti da je PBZ u javnosti prepoznat kao vodeći donator među poslovnim subjektima, a to smo potvrdili i sada za vrijeme pandemije koronavirusa i snažnoga potresa koji je pogodio Zagreb i okolicu donirajući bolnicama sredstva u iznosu od 4,9 milijuna kuna. Posebno ističemo našu jedinstvenu Visa karticu sa srcem koja podržava inicijativu Činim dobro svaki dan u sklopu koje smo do sada ukupno realizirali 48 donacija bolnicama i domovima socijalne skrbi diljem Hrvatske. Za više informacija o postignućima projekta posjetite www.cinimdobro.hr.

Pod motom Postanite volonter – jer volontiranje daje neprocjenjivo iskustvo Privredna banka Zagreb djeluje i kao potpisnik Povelje o volontiranju te nastavlja svoju tradicionalnu humanitarnu kampanju PBZ volontira započetu 2016. godine u kojoj je dosad sudjelovalo 379 kolegica i kolega iz cijele Hrvatske.

Kako bismo financijski educirali što veći broj mladih u sklopu međunarodne inicijative Grupe Intesa Sanpaolo i projekta Umjetnost štednje, PBZ je uspostavio tim od 50 eduvolontera, koji su dosad održali više od 215 radionica u 57 škola diljem Hrvatske. Na radionicama učenici u interaktivnim vježbama stječu osnove financijske pismenosti i odgovornoga ponašanja. Na visok interes škola i odaziv učenika odgovorili smo i dodatno razvijenom edukacijom Sigurnost na internetu za starije učenike osnovnih škola i za srednjoškolce. Brigu za okoliš iskazujemo kontroliranim smanjivanjem utrošenoga papira i količine energenata, odnosno kontinuiranim procesom smanjujemo CO2 otisak. Educiramo zaposlenike o globalnim ekološkim trendovima, kao i energetskoj učinkovitosti u našim domovima i radnim mjestima te nastavljamo raditi na podizanju ekološke svijesti.

No sve to ne bismo mogli bez naših najvažnijih – zaposlenika. Usmjereni smo na njihovu sigurnost, osnaživanje i dobrobit te uvijek tražimo nove oblike podrške uz već uobičajene poput fleksibilnoga radnoga vremena, smartwork načina rada, razvoja i usavršavanja te drugih pogodnosti. Zdravlje naših kolega čuvamo redovitim sistematskim pregledima te sportskom ponudom i pogodnostima kojima se kontinuirano koristi u prosjeku 2000 naših zaposlenika i članova njihovih obitelji. Od 2017. PBZ je i potpisnik Povelje o raznolikosti u Hrvatskoj te kontinuirano proširuje svijest o važnosti primjene raznolikosti i uključenosti u svakodnevno poslovanje. Zaposlenici svoje priče i iskustva rado dijele i u organiziranim natječajima i tematski ciljanim radionicama.

Vrlo smo ponosni na PBZ-ov korporativni vrtić Čigra, otvoren još 2012. Vrtić je do danas primio više od 620 djece, a dodatna je vrijednost za zaposlenike i sufinanciranje dijela troškova vrtića.

PBZ nastavlja proaktivno razvijati inicijative na svim područjima društveno odgovornoga poslovanja. Pratimo utjecaj i učinke naših aktivnosti kako bismo na odgovarajući način odgovorili na aktualne potrebe zajednice u kojoj poslujemo i živimo.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije