Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pred Saborom

Vukovarski Stožer prikuplja potpise zastupnika za raspravu o Veljku Mariću

Stožer Sabor
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/10
05.12.2014.
u 11:27

- U predbožićno vrijeme došli smo ponukati saborske zastupnike da ponovno razmotre pitanje statusa Veljka Marića - objasnio je Vlado Iljkić.

Predstavnici Stožera za obranu hrvatskog Vukovara jutros su pred Saborom prikupljali potpise zastupnika kako bi se na dnevni red uvrstila i rasprava o problematici srbijanske primjene ograničene univerzalne jurisdikcije na državljane Hrvatske.

- U predbožićno vrijeme došli smo ponukati saborske zastupnike da ponovno razmotre pitanje statusa Veljka Marića koji je u zatvoru u Srbiji i da u sklopu toga preispita i problem te univerzalne jurisdikcije koja je dovela do toga da Marić završi u tom zatvoru. Mi se nadamo da će oni imati sluha po tom pitanju jer je ta univerzalna jurisdikcija postala prvorazredno međunarodno, unutarnje - političko i pravno pitanje. Na neki način je postala kost u grlu i prava i vanjske politike i međudržavnih odnosa – objasnio je Vlado Iljkić iz Stožera za obranu hrvatskog Vukovara.

Kako bi se njihov prijedlog uvrstio u dnevni red Sabora potreban im potpis trećine zastupnika, a na osnovu njihovih obećanja, u Stožeru se nadaju da će prikupiti 54 potpisa. - Hoće li doći na dnevni red ne znamo, ali to je najmanje što ovog trenutka možemo napraviti za Veljka Marića i sve eventualne "Veljke Mariće" – dodaje Iljkić. Veljko Marić je, podsjetimo, uhićen u travnju 2010. na srbijansko-bugarskoj granici te osuđen na 12 godina zatvora zbog ubojstva Petra Slijepčevića u Grubišnom Polju 1991. godine.

>>'Srbija ide toliko daleko da zabranjuje posjet humanitaraca Veljku Mariću'

>>Vlada suptilno prijeti: Mogli bismo zakočiti Srbiju na putu u EU

Komentara 4

MA
Marko1337
18:45 20.12.2014.

Tipovi poput mesića, yusipovića raznih partijskih bitangi nisu ni prstom makli za naše branitelje, ali su zato dilali tajnim dokumentima, svjedočili i pisali optužnice protiv naših branitelja i Republike Hrvatske

LU
lukabulic
20:19 23.12.2014.

u obrani ubiti naoružana agresore i da te država koju si branio zaboravi --ima li što gore od toga ima dati te u agresorsku zemlju da odslužiš kaznu ----------------pa kojui kaznu branio sam zemlju od agresora-

Avatar Dominik-vu
Dominik-vu
17:42 05.12.2014.

Zar se za ubojstvo ne ide u zatvor?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije