Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Vratil smo Šeksu kapu i šuškavac zadužen iz crnog fonda HDZ-a'

Bivšeg gradonačelnika i tajnika Belog Manastira prijavili smo USKOK-u za pranje novca, ali se ništa nije dogodilo. Zašto? Zato što su pod zaštitom vrha HDZ-a, objašnjavaju Marin Pehar i Damir Mikić zašto su izvrijeđali Šeksa
12. studenoga 2011. u 23:00 208 komentara 34 prikaza
Marin Pehar i Damir Mikić vrijeđali Šeksa u Belom Manastiru
Foto: Davor Javorović/PIXSELL

Pljačke je u Baranji bilo i previše, a o tome se šuti. Zasad je USKOK zaprimio pet kaznenih prijava protiv lokalnih moćnika Josipa Kompanovića i dr. Davorina Bubalovića, dvije su naše, no ništa se nije dogodilo. Zašto? Zato što ih štite Vladimir Šeks i Jadranka Kosor! – objašnjavaju Belomanastirac Marin Pehar (28) i Damir Mikić (36) iz Luga, koji su u prvi plan hrvatske javnosti izbili vrijeđanjem V. Šeksa na svečanoj sjednici u povodu Dana grada Belog Manastira.

Svečana odjava iz stranke

Prije nego što je Šeks izišao za govornicu Marin je ustao i viknuo mu da on tu nema što govoriti jer je zbog njega zaustavljena istraga o korupciji u propaloj tvornici škroba. Nakon što je ispraćen van, ustao je i Damir, skinuo šuškavac te kapu HDZ-a i vratio “ono što je zadužio iz crnih fondova”.

– Bila je to svečana sjednica pa smo se svečano odjavili – kažu kroz smijeh ogorčeni Marin i Damir priznajući da to nije bio slučajni, već planirani ispad, koji je i te kako šokirao Šeksa.

– Nije to očekivao od članova HDZ-a. Ne u svojoj utvrdi Baranji – kaže Damir, koji je kaznenu prijavu USKOK-u protiv Kompanovića i Bubalovića podnio još 28. prosinca 2010. Njime bivšeg tajnika grada i gradonačelnika proziva za iznuđivanje novca za vlastite potrebe i potrebe financiranja stranke tako da su preko druge pravne osobe ispostavljali fiktivne račune za poslove koji nikad nisu obavljeni, a koji su dospijevali u Baranjski vodovod čiji je Damir zaposlenik. Isto se, tvrdi, događalo i u Baranjskoj čistoći, ali i Škrobari, za što je kaznenu prijavu protiv Grada, ali i nadležnih u tvornici podnio Pehar. Upozoravao je na nepravilnosti i članove HDZ-a, no nisu ga slušali. Prijavljen je, kažu, samo djelić kriminala koji se događao.

Radnike držali zatvorene

– Tijekom otvaranja Škrobare nas je desetak radnika u jednoj prostoriji čuvala policija da ne bismo napravili kakav eksces dok Šeks otvara tvornicu – sjeća se Marin, koji se s HDZ-om oprostio još te 2006., no dosad se, tvrdi, nije mogao ispisati jer mu se nitko nije javljao na telefon. Danas je drugi na Pernarovoj listi Saveza za promjene u 4. izbornoj jedinici. Damir je, pak, još uvijek u HDZ-u, točnije tajnik je odbora stranke u Lugu. – Sad će im valjda biti jasno da sam raskrstio s njima – kaže Damir, koji je prije četiri mjeseca operirao dobroćudni tumor na mozgu. Čeka ga nova operacija, no danas se jedino boji za sigurnost svoje supruge i dvoje maloljetne djece.

– Mogu me ubiti samo jednom – ogorčen je Damir. Marin je, pak, policiji već prijavio prijetnje da mu je pametnije ušutjeti. Do prozvanog Kompanovića nismo uspjeli doći, a Bubalović nam je kazao da su zbog tog dvojca postali grad slučaj, a da je, kao i dosad, spreman odgovoriti na te, kaže, lažne optužbe. Istupu dvojca, kazala je pak J. Kosor, ne treba pridavati značenje.

Lesnina roštilj
PROLJETNE RADOSTI
Došlo je proljeće, a mi smo se uputili u potragu za novim roštiljem

A1 izdvaja za Vas

  • crna mamba:

    Našla se dvojica koji su istupili iz stranke i to je medijski jako bitna stvar,hehehehhe

  • -obrisani-:

    Narode pamet u glavu.Uništimo HDZe kriminalce dok oni nisu uništili i ono malo što je iza njih ostalo.Pametnom dosta!

  • power123:

    zalosno da se ovakve stvari događaju...