Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
predsjednik o padu letjelice u zagrebu

Milanović: Procjenjujemo da ovo nije usmjereno protiv Hrvatske. Riječ je o ozbiljnom incidentu!

Milanović: Premijeru Plenkoviću sam osobno najavio da idem u Albaniju
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
1/3
11.03.2022.
u 11:12

Nepoznata letjelica sinoć se srušila u blizini studentskog doma Stjepan Radić u Zagrebu, a policija je izvijestila kako je pronašla krater te dva padobrana

Predsjednik Republike Zoran Milanović održao je konferenciju za novinare oko letjelice koja je sinoć pala u Zagrebu.

"Smatram svojom dužnošću obratiti se javnosti. Znamo kakav objekt je doletio i odakle. Nikakvu predostrožnu informaciju nismo dobili. Letio je iznad Mađarske 40 minuta, proveo je sedam minuta nad hrvatskim područjem. Riječ je o ozbiljnom incidentu i tako ga tretiramo. Istraga je u tijeku. Građane pozivam da ostanu mirni. Procjenjujemo da ovo nije usmjereno protiv Hrvatske. Riječ je o incidentu, a proceduralne stvari moramo vidjeti. Ta letjelica veličine je aviona i nije srušena, očito, od Ukrajine do Zagreba", kazao je predsjednik. 

Milanović je kazao da su radari detektirali letjelicu, ali da se u kratkom roku ništa nije moglo napraviti. "Razgovarao sam s premijerom jutros. Istražne radnje su u tijeku, uključene su vojne službe. Kako stvari stoje, za sada je letjelica doletjela iz prostora Ukrajine, srušila se iznad Zagreba kad je ostala bez goriva", kazao je. 

"Nad njom je izgubljena kontrola, iz regije nije, svi sjede i miruju. Kako je moguće da jedna nesofisticirana letjelica provede više od sat vremena iznad članice NATO-a i da nitko to ne primjećuje", kazao je.  "Događaj je ozbiljan, a sjednica Vijeća za nacionalnu sigurnost održat će se kada se premijer i ja dogovorimo", rekao je. 

"Ovo je izvanredna situacija kad morate ovisiti o partnerima. U Ukrajini je rat, o ovome nitko nije sanjao, nema mrtvih, nema ozlijeđenih, to je letjelo 1000 kilometara", dodao je predsjednik. 

"Letjelica teška šest tona, nisam vidio da je netko iz stranih medija CNN-a, BBC-ja i slično izvijestio", kazao je predsjednik. 

"Naša protuzračna obrana u onakvom je stanju koliko se u nju ulaže. U tom smislu ovisimo o zapadnim saveznicima, sve dok ne dobijemo 12 zrakoplova koji će biti beskorisni dok se u njih ne ulože neka sredstva", rekao je.

Milanović je rekao da nema potrebe da se poziva ukrajinskog veleposlanika na razgovor.

"Šef NATO-a tehnička je osoba koja u kriznim vremenima nije politička osoba, govori u ime Saveza i kaže stvari koje nisu koordinirane. Ne mislim ga prozivati. Nije se dogodilo ništa, trebala se dogoditi budnost", kazao je Milanović. 

Podsjetimo, nepoznata letjelica sinoć se srušila u blizini studentskog doma Stjepan Radić u Zagrebu, a policija je izvijestila kako je pronašla krater te dva padobrana. Srećom, nitko nije ozlijeđen u padu letjelice. Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević kazao je kako je riječ o događaju bez presedana te da se fragmenti letjelice nalaze na više lokacija.



Komentara 124

UG
ugroženi
11:41 11.03.2022.

No krasno. Letjelica veličine miga 21 teška 6 tona leti kroz 3 članice NATO-A i nitko ne reagira. Spavajte mirno Hrvati, NATO bdije nad vama.

GE
gemist
11:31 11.03.2022.

Znam kakve avione imamo,ne znam u kakvom je stanju naša PZO,ali mi najviše nije jasno ako su točni podaci da je letjelica došla iz Rumunjske i letjela preko Mađarske 40min,koja ima moderne avione i vjerojatno moderniju PZO,što su onda oni radili i čekali,ako su ju detektirali,velim ako jer je još veći problem ako nisu

Avatar messerschmidt
messerschmidt
11:33 11.03.2022.

Stara kanta bez pilota leti dok ne potroši gorivo preko cijele Mađarske, i lupi pravo u Zagreb. Toliko o protuzračnoj obrani Nato pakta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije