Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u tjedniku Nacional

USKOK: Netočni su i neistiniti navodi objavljeni o aferi Borg

Zagreb: Zgrada USKOK-a u Vlaškoj
Marko Prpic/PIXSELL
04.01.2022.
u 16:46

U odnosu na tzv. aferu Borg ističemo da su netočni navodi iz citiranog članka o tome da je USKOK rješenja o odbačaju kaznenih prijava donio ekspresno pod političkom pritiskom, navodi Uskok

Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK) objavio je priopćenje u kojem navodi kako su napisi u tjedniku Nacional objavljeni 4. siječnja netočni. Naime, Nacional je objavio članak u kojem navode da je "Mirela Alerić Puklin tijekom ispitivanja navela da ima saznanja kako je okončao aferu Borg, Krešimir Ostrogonac iz Uskoka prekinuo je saslušanje". 

Priopćenje USKOK-a prenosimo u cijelosti. 

"Netočni su i neistiniti navodi objavljeni u tjedniku Nacional od 4. siječnja 2022., na stranicama 14. – 17., u tekstu pod naslovom „Kad je Mirela Alerić Puklin rekla da ima saznanja kako je Uskok okončao aferu Borg, Krešimir Ostrogonac iz Uskoka prekinuo je saslušanje“. S obzirom da je sukladno odredbama Zakona o kaznenom postupku istraga nejavna, ne možemo iznositi sadržaj obrane okrivljenice.

Međutim, radi točnog informiranja javnosti ističemo da su navodi iz članka kako je zamjenik ravnateljice USKOK-a prekinuo iznošenje obrane okrivljenice i iznio konstatacije koje se navode u članku netočni. Zamjenik ravnateljice je ispitivanje okrivljenice proveo u svemu sukladno odredbama Zakona o kaznenom postupku i sukladno načinu iznošenja obrane koji je sama okrivljenica izabrala u prisutnosti svoje braniteljice pri čemu je odbila odgovarati na pitanja zamjenika ravnateljice.

Stoga, imajući u vidu da iz samog članka proizlazi kako je njegov autor imao uvid u sadržaj ili dio sadržaja obrane okrivljenice, interpretacija tijeka ispitivanja na način kako je to opisano u članku je zlonamjerna.

U odnosu na tzv. aferu Borg ističemo da su netočni navodi iz citiranog članka o tome da je USKOK rješenja o odbačaju kaznenih prijava donio ekspresno pod političkom pritiskom. USKOK je vezano za navedeno zaprimio više kaznenih prijava u odnosu na koje prijave su provedeni opsežni izvidi te su donijeta rješenja o odbačaju isključivo na temelju zakona i rezultata tih izvida, bez ičijeg utjecaja i pritiska", navodi se u prioćenju. 

Podsjećamo, Mirela Alerić Puklin je bivša državna tužiteljica koja je bila uhićena pod sumnjom da je otkrivala informacije. 

VIDEO: Pogledajte kako je izgledalo kad su uhitili Alerić Puklin 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije