Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Kućni ljubimci

U Poreču pronađen ubijeni pas bačen u more, u šumi pored Slavonskog Broda zavezan za stablo

Prema hrvatskom zakonu ubojstvo i mučenje životinje je kazneno djelo za koje je predviđena zatvorska kazna. Počinitelji kojima se do sada sudilo za ova kaznena djela nagrađeni su uvjetnim osudama
01. travnja 2019. u 16:36 11 komentara 1819 prikaza
Foto: Facebook
Pogledajte galeriju 1/6

U šetnji plažom kraj Poreča obitelj s djecom ugledala je mrtvog psa vezanog u vreći za krumpir, u šumi u blizini Slavonskog Broda izletnik je pronašao tijelo psa koji je ostavljen zavezan za drvo.

Uz psa koji je pronađen u moru u vreći je bilo i kamenje, mislio je počinitelj ovog okrutnog ubojstva tako osigurati da se leš nikad ne pronađe. Tko je odlučio da mu pas više ne treba, a umjesto da ga zbrine uz pomoć skloništa i volontera oduzeo mu je život, pokušat će otkriti policija koja je o svemu obaviještena. Pas kojeg je u šumi u blizini Slavonskog Broda pronašao izletnik, sudeći po ranama koje je imao na tijelu, sudjelovao je u borbama pasa. Hoće li se otkriti čiji je bio i tko ga se riješio ostavljajući ga u šumi, koliko dugo se patio? I hoće li itko zbog toga odgovarati?

 | Autor : Facebook Foto: Facebook

Dva psa ubijena su na dva kraja Hrvatske, nekome su postala višak i teret. Riješili su ih se onako kako se to kod nas još uvijek radi, iako je ubojstvo psa kazneno djelo. No, krivac za ovo kazneno djelo obično se nikad ne pronađe, ili barem ne završi u zatvoru kako je propisano zakonom. Jer, svi koji su do sada pronađeni, koji su završili na sudu, za ubojstvo psa nagrađeni su uvjetnom kaznom.

Društvenim mrežama proširile su se fotografije ubijenih pasa, pisalo se o tome na portalima, pomalo skriveno. Već sutra bit će zaboravljeni, neće puniti novinske stupce danima, neće pisati "Strašno, čovjek ubio psa". I podsjetnik za sve one kojima je to normalno, koji misle da to tako treba i može biti - Kazneni zakon propisuje da je bezrazložno ubojstvo životinje kazneno djelo. Ako tražimo da se provode zakoni, zašto se baš ovaj ne bi trebao provoditi?

 

zlostavljanje Inspekcija vratila pse lovcu koji ih je tukao i gazio nogama zlostavljanje životinja Zbog ubojstva i mučenja psa podignuta optužnica protiv 63-godišnjaka

 

 

  

Skupili smo chefove Fuliranja
ADVENTSKA ČAROLIJA
Skupili smo chefove Fuliranja: Ovo su majstori adventskih delicija koji za vas spremaju street food čuda
 • Avatar Tračalo
  Tračalo:

  Komunalno treba uz postojeće kante za smeće dodati još jednu za odlaganje pasa i odvoziti jednom u mjesec dana

 • Avatar Dumen
  Dumen:

  svi gradovi uz more ispuštaju kanalizaciju u more

 • geranoll:

  Zašto bi se baš taj zakon trebao provoditi? Zašto se ne provodi pravilnik o opasnim pasminama? Zar je pseći život važniji od ljudskog?