Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zlostavljanje životinja

Zbog ubojstva i mučenja psa podignuta optužnica protiv 63-godišnjaka

Foto: GettyImages
12.02.2019.
u 21:02

Optuženik Darko Časar iz Hruševca Pušćanskog ponovo je prijetio susjedima, svjedocima ubojstva. Priveden je, a sudac istrage Županijskog suda u Velikoj Gorici odredio mu je istražni zatvor

Općinsko državno odvjetništvo Novi Zagreb podiglo je optužnicu protiv 63-godišnjeg Darka Časara iz Hruševca Pušćanskog, koji je u travnju prošle godine usmrtio svoja četiri psa a petog je živog zakopao.

– Protiv imenovanog podignuta je optužnica zbog kaznenog djela ubijanja ili mučenja životinja iz članka 205. stavak 1. Kaznenog zakona te zbog tri kaznena djela prijetnje iz članka 139. stavak 2. Kaznenog zakona – stoji u odgovoru ODO Novi Zagreb. Odluku je donijelo 10. siječnja, i to nakon višemjesečnih provođenja dokaznih radnji. Njih su po nalogu odvjetništva obavili policijski istražitelji Policijske postaje Zaprešić, kako kažu u Policijskoj upravi zagrebačkoj.

Nakon višemjesečnog straha odahnuli su i susjedi, svjedoci mučenja i ubojstva pasa, kojima je optuženik prijetio smrću još prošle godine. No, tada je sutkinja velikogoričkog Županijskog suda naložila tek mjere opreza, zabranila je približavanje oštećenicima. U nedjelju 10. veljače optuženik je prekršio izrečene mu mjere, ponovio je prijetnje, pa je zbog toga Policijska postaja Zaprešić podnijela kaznenu prijavu.

– S obzirom na navedeno istog je dana ispitan u dežurnoj službi ovog državnog odvjetništva, nakon čega je Županijskom sudu u Velikoj Gorici protiv istog podnesen prijedlog za određivanje istražnog zatvora iz osnove propisane člankom 123. stavak 1. točke 3. Zakona o kaznenom postupku (opasnost od ponavljanja ili dovršenja kaznenog djela, op.a.). Prijedlog je sudac istrage navedenog suda prihvatio te osumnjičenom Darku Časaru odredio istražni zatvor – kažu u Općinskom državnom odvjetništvu Novi Zagreb.

Za kazneno djelo ubojstva psa optuženi bi mogao dobiti godinu dana zatvora, iako su životom platila četiri psa. No, za prijetnju ubojstvom susjedima može dobiti i do tri godine zatvora.

Ključne riječi

Komentara 5

NA
narcis660
22:17 12.02.2019.

Razumijem da nisu svi ljudi ljubitelji pasa (životinja)ali mi nikada neće niti jasno kako možeš mučit nedužnu životinju npr.zakopati živu....Halo to je monstrum i ubojica koji bi tako bilo koga smaknuo.Manijake zatvorit ustanovu kakvu na liječenje i nedati jesti te ih mlatiti i vratiti istom mjerom kao oni jadnog psa.

AD
adrad
22:08 12.02.2019.

Manje te kazne ako prebiješ ženu, djevojku ili ne daj Bože neko dijete nego ako po vrijediš integritet neke beštije. Još ako je neki pas ili mačka mogao bi zaglaviti na doživotno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije