Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OGLASIO SE NA TWITTERU

Trump: Vodio sam, a onda se prednost počela magično smanjivati

U.S. President Trump hosts roundtable discussion on the reopening of U.S. economy at the White House in Washington
LEAH MILLIS/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
04.11.2020.
u 17:06

U nekoliko saveznih država još uvijek se prebrojavaju glasovi.

Aktualni američki predsjednik Donald Trump oglasio se na Twitteru i komentirao jučerašnje izbore sugerirajući pritom izbornu prijevaru. 

- Jučer navečer sam vodio u mnogim ključnim državama u kojima je gotovo svugdje vlast u rukama Demokrata. I onda prednost u jednoj po jednoj magično se počela smanjivati kako su krenuli prebrojavati iznenadne glasačke listiće. Vrlo čudno! 'Anketari' su sve potpuno pogriješili - stoji u jednom od tvitova koje je objavio Donald Trump. 

 

-  Kako to da su dopisni listići svaki put kada ih prebroje toliko porazni u svom postotku i snazi uništenja?- zapitao se Trump.

 

 Nije trebalo dugo čekati na reakciju Joe Bidena. On je pak poručio kako neće odustajati sve dok se ne prebroje svi glasovi. 

Podsjećamo, u nekoliko saveznih država još uvijek se prebrojavaju glasovi.  Problem je u tome što neke od tih država nose značajni broj elektora što može utjecati na konačnu pobjedu s obzirom da pobjednik mora sakupiti 270 elektora. 

Tijek američkih izbora možete pratiti OVDJE

VIDEO: Trump se proglasio pobjednikom pa komentirao izbore: "Ovo je prijevara i sramota za državu!"

Komentara 42

Avatar faust
faust
18:32 04.11.2020.

Za Trumpa je to game over, ali bojim se i za naše ultradesničare i ultrakonzervativace, redom euroskeptike i pobodnike teorija zavjera. Čini se da su čak i Amerikanci u stanju preporznati prazni i za svijet iznimno opasni populizam kakav smoo već vidjeli u Njemačkoj 1930-ih i još više 1940-ih.

DU
Deleted user
17:58 04.11.2020.

Interesantan fenomen je da u državama koje su prve zatvorile birališta brojanje glasova još traje a u Kaliforniji je već obavljeno.

MI
Mislav28
17:34 04.11.2020.

I taj je otprdio svoje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije