Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODBIJEN PRIJEDLOG

Tražili da ga se pritvori zbog silovanja koje je u – zastari

Ilustracija/Davor Javorovic/PIXSELL
24.02.2021.
u 19:43

Žrtva dolazi iz disfunkcionalne obitelji, a šogora je za navodno silovanje prijavila tek nedavno

Žrtva je žrtva i svaki zločin treba istražiti, više je no opravdan stav koji se zauzima u pravnom diskursu. No da se u revnosti kaznenog progona nekog nedjela možda čak može malo i pretjerati, svjedoči nedavni primjer sa zagrebačkog Županijskog suda.

Tamo je pred suca istrage doveden 58-godišnjak osumnjičen za silovanje 44-godišnje šogorice za kojeg je tužiteljstvo zatražilo istražni zatvor. I to ne bi bilo ništa čudno da nije riječ o djelu za koje je, u trenutku kada je tužiteljstvo tražilo istražni zatvor nastupila – zastara.

Naime, prema prijavi 58-godišnjaka se sumnjiči da je šogoricu seksualno zlostavljao od 1985., a silovao 2001., dok su se zajedno nekamo vozili. Ona je to ispričala članovima obitelji, no nisu joj vjerovali.

Žrtva dolazi iz disfunkcionalne obitelji, a šogora je za navodno silovanje prijavila tek nedavno. No kako u cijeloj priči postoji njegova riječ protiv njezine, nema drugih dokaza, a i nastupila je zastara i po ranijem i po sadašnjem zakonu, sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda odbio je prijedlog da se 58-godišnjaka pritvori. Tužiteljstvo se na tu odluku može žaliti.

 

>> Pogledajte i ovaj video: Filip Zavadlav proglašen krivim, osuđen na 40 godina!

Ključne riječi

Komentara 1

L8
L8qzlih4
09:25 25.02.2021.

bez obzira na zastaru,dosta je važno da "nema dokaza ". Čemu pisat takve članke

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije