Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MLADE GENERACIJE SUDACA

Tko je sutkinja Višnja Strinić koja je osudila Zavadlava: 'Prati je glas da je hladnokrvna i smirena'

Screenshot/HRT
23.02.2021.
u 15:28

Višnja Strinić je prva sutkinja s titulom doktorice znanosti na splitskom Županijskom sudu. U doktoratu je obradila temu o kojoj se u Hrvatskoj vrlo malo  govori – eutanaziji

Višestrukom ubojici Filipu Zavadlavu na Županijskom sudu u Splitu presudila je sutkinja Višnja Stinić

Zavadlav, trostruki ubojica, dobio je nepravomoćno 40 godina zatvora

Višnja Strinić na splitski Županijski sud došla je 1. svibnja 2018. godine, piše Slobodna Dalmacija.

Prije nego što je dobila slučaj Zavadlav, sudila je Liridonu Berishi iz Stobreča kojem je izrekla jedinstvenu kaznu od 16 godina zatvora jer je sa 14 hitaca iz kalašnjikova ubio bivšeg vojnika Antu Prnjaka.

Sudila je i Ivanu Giljanoviću kojem je nepravomoćno dosudila pet godina za pokušaj ubojstva Marka Bekavca početkom 2018.

Prati je glas da je smirena i hladnokrvna.

Strinić je najmlađa od pet sutkinja Kaznenog odjela, a sudit će i na trećem suđenju Slađani Novoselnik 'fatalnoj ujni' s Hvara, kojoj je u lipnju prošle godine Vrhovni sud ukinuo oslobađajuću presudu za poticanje maloljetnog nećaka na ubojstvo.

U prosincu prošle godine nepravomoćno je na godinu i devet mjeseci osudila bivšeg sudionika reality showa Big Brother Antu Biuka iz Ogorja zbog razbojstva nad susjedom, a u studenome 2019. na njezinu je optuženičku klupu sjela i Antonija Božina, bivša sutkinja Općinskog suda u Benkovcu, koju USKOK tereti za primanje i davanje mita te zlouporabu položaja i ovlasti.

Višnja Strinić je prva sutkinja s titulom doktorice znanosti na splitskom Županijskom sudu. U doktoratu je obradila temu o kojoj se u Hrvatskoj vrlo malo  govori – eutanaziji.

Komentara 130

KU
Kultura
15:58 23.02.2021.

Daj osudi todorica vidosevica ivana vrdoljaka pa se hvali kako si postena i ambiciozna. Oces malo morgen.

DJ
djmoslav
16:00 23.02.2021.

Napravio je on posao kada nisu napraili koji su za to placeni ukolonio je dilere sa ulice.

LO
Lolita3
16:54 23.02.2021.

Otac narkoman, majka narkomanka, dva brata narkomani, jedino se on uspio odhrvati, vrijedno učio, završio školu i odabrao pomorski kruh sa sedam kora... i onda mu dileri stavili nož pod vrat zbog bratovog dugovanja - nažalost nije bilo druge nego uzeti stvar u svoje ruke. Ovo je bila čista samoobrana, ali sudije su nemilosrdne - treniraju pravdu na sirotinji....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije