Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VAKULA PROGNOZIRA

Travanj jedan od najtoplijih u povijesti, za vikend još toplije

Kupanje u Dubrovniku
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
1/2
20.04.2018.
u 12:06

Za vikend će na Jadranu biti mirnije i manje vjetrovito, ali zbog poslijepodnevnog povjetarca s mora i malo manje toplo.

U sunčanom vremenu uživat ćemo sve do kraja tjedna, a posebice za vikend, poručuje glavni meteorolog HRT-a Zoran Vakula.

Na Jadranu će, nakon još ponegdje jake, na udare i olujne bure tijekom petka, od subote zamjetniji porast poslijepodnevne temperature onemogućivati povjetarac s mora. Unatoč tome, bit će i dalje sasvim ugodno za travanj koji će u mnogim mjestima vjerojatno završiti kao jedan od najtoplijih u povijesti, piše Vakula.

Meteorološka postaja DHMZ-a zabilježila je u četvrtak ujutro 20°C u Dubrovniku, a najviša poslijepodnevna temperatura bila je ponegdje kao nikada na 19. dan travnja, primjerice u Rijeci i Splitu. Rekordno visoka je i srednja najniža temperatura zraka prvih 19 dana travnja u zagrebačkome Maksimiru

Za vikend na Jadranu bit će mirnije i manje vjetrovito, ali zbog poslijepodnevnog povjetarca s mora i malo manje toplo. No, i dalje sasvim ugodno za travanj, te još i početkom novoga tjedna relativno stabilno, premda uz više oblaka nego tijekom vikenda, osobito na sjevernom Jadranu.

I na kopnu će početak novoga tjedna biti oblačniji, nestabilniji i vjetrovitiji nego vikend, premda i dalje relativno topao. Temperatura zraka, osobito poslijepodnevna, mnoge bi mogla podsjetiti na ljeto.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije