Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
50.000 MUNJA NAD EUROPOM

Nakon grmljavine i kiše s pustinjskim pijeskom stiže velika promjena

Nakon kiše - sunčano i toplo
PIXSELL
17.04.2018.
u 13:41

U drugoj polovici ovog tjedna Europu će zahvatiti natprosječno toplo vrijeme.

Grmljavinsko nevrijeme za vikend je zahvatilo Mediteran i sporo se premješta preko Europe pa je tako u posljednja 24 sata zabilježeno čak 50.000 munja diljem kontinenta, objavio je Severe Weather Europe. Najviše ih je bilo u Italiji, Sloveniji, Austriji, Hrvatskoj..., a brojne poplave načinile su veliku štetu u Austriji. Neki gradovi poput Graza doslovno su 'plivali'...

Tjedan koji nam donosi brojna vremenska iznenađenja, kod nas je obilježen prljavom kišom punom saharskog pijeska. Visinski vjetrovi koje tjera afričko-mediteranska ciklona do sredine tjedna donosit će nam kišu s pijeskom iz libijskih pustinja. Stoga pričekajte s pranjem automobila koji su uprljani.

 

Severe Weather Europe još otkriva kako će u drugoj polovici ovog tjedna Europu zahvatiti natprosječno toplo vrijeme. Temperature će biti gotovo ljetne, od 6 do 12 stupnjeva veće od prosjeka i to bi trebalo trajati desetak dana.

– Ljeto je (skoro) stiglo. Izvadite kratke rukave iz ormara – dodaju na toj stranici.

Te prognoze slične su onima iz Državnog hidrometeorološkog zavoda koji tvrdi da će se najviše dnevne temperature u Hrvatskoj u sljedećih tjedan dana kretati između 20 i 23 stupnja.

Foto: DHMZ

Komentara 2

PR
prajdali100
16:48 17.04.2018.

Rano je, rano je za 30 stupnjeva.Klima je otišla k vragu.

Avatar navijač
navijač
15:52 17.04.2018.

Koja reklama za auto praonice.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije