Naslovnica Vijesti Hrvatska

Nakon grmljavine i kiše s pustinjskim pijeskom stiže velika promjena

U drugoj polovici ovog tjedna Europu će zahvatiti natprosječno toplo vrijeme.
17. travnja 2018. u 13:41 2 komentara 36219 prikaza
Nakon kiše - sunčano i toplo
Foto: PIXSELL

Grmljavinsko nevrijeme za vikend je zahvatilo Mediteran i sporo se premješta preko Europe pa je tako u posljednja 24 sata zabilježeno čak 50.000 munja diljem kontinenta, objavio je Severe Weather Europe. Najviše ih je bilo u Italiji, Sloveniji, Austriji, Hrvatskoj..., a brojne poplave načinile su veliku štetu u Austriji. Neki gradovi poput Graza doslovno su 'plivali'...

Sukošan SUKOŠAN Napali meteorologe zbog radara: 'Nećemo vam mi to dopustiti!' povikaše mještani

Tjedan koji nam donosi brojna vremenska iznenađenja, kod nas je obilježen prljavom kišom punom saharskog pijeska. Visinski vjetrovi koje tjera afričko-mediteranska ciklona do sredine tjedna donosit će nam kišu s pijeskom iz libijskih pustinja. Stoga pričekajte s pranjem automobila koji su uprljani.

 

Severe Weather Europe još otkriva kako će u drugoj polovici ovog tjedna Europu zahvatiti natprosječno toplo vrijeme. Temperature će biti gotovo ljetne, od 6 do 12 stupnjeva veće od prosjeka i to bi trebalo trajati desetak dana.

– Ljeto je (skoro) stiglo. Izvadite kratke rukave iz ormara – dodaju na toj stranici.

Te prognoze slične su onima iz Državnog hidrometeorološkog zavoda koji tvrdi da će se najviše dnevne temperature u Hrvatskoj u sljedećih tjedan dana kretati između 20 i 23 stupnja.

Prognoza | Autor : DHMZ Foto: DHMZ

Kiša Neobičan fenomen Ne perite aute do srijede - prava kiša s pijeskom tek nas čeka Oprez Kiša je poplavila ceste na području Siska, Varaždina i Zagreba Zagreb: Toplije vrijeme građani iskoristili za šetnju gradom i druženje na terasama kafića Ludo vrijeme 'Unucima ću pričati kako je Zagreb jednom davno imao četiri godišnja doba'
Cromaris
Uzgoj ribe
Riba hrani generacije, a prosječno je pojedemo dvostruko manje od europskog prosjeka

A1 izdvaja za Vas