Naslovnica Vijesti Hrvatska

EU osigurava novac za reforme, rok za projekte listopad 2018.

Istodobno s radom na izvješću, Tomašić je informirala aktere u Hrvatskoj o mogućnostima koje nudi ova uredba u provedbi nužnih strukturnih reformi u Hrvatskoj. Rok za predaju projekata jest listopad 2018.
26. travnja 2018. u 11:24 3 komentara 971 prikaza
Ruža Tomašić
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Zastupnica u Europskom parlamentu i dopredsjednica Hrvatske konzervativne stranke Ruža Tomašić u utorak je na Odboru za regionalni razvoj predstavila nacrt svog izvješća o Programu potpore strukturnim reformama (SRSP).

Konferencija  „Kako kohezijska politika nakon 2020. može pomoći izazovima otoka u EU“ pozvao na očuvanje Picula organizirao konferenciju o budućnosti europskih otoka

Istodobno s radom na izvješću, Tomašić je informirala aktere u Hrvatskoj o mogućnostima koje nudi ova uredba u provedbi nužnih strukturnih reformi u Hrvatskoj. Rok za predaju projekata jest listopad 2018.

Budući da je pravovremeno informiranje nacionalnih, regionalnih i lokalnih aktera od ključne važnosti kako bi se u što kraćem roku predali kvalitetni projekti i iskoristila sredstva dostupna za reforme u 2019., Tomašić je putem Hrvatske gospodarske komore (HGK) informirala hrvatska lječilišta o Programu i povezala ih s Europskom komisijom. U suradnji s Općinom Vela Luka i LAG-om 5 zastupnica organizira i prvu međunarodnu konferenciju o zdravstvenom turizmu na hrvatskim otocima koja će 17. i 18. svibnja u Veloj Luci okupiti predstavnike domaćih institucija, Europske unije i međunarodne stručnjake.

Usvajanje Uredbe o Programu potpore strukturnim reformama očekuje se u rujnu 2018., a stupit će na snagu 1. siječnja 2019. Iskorištavanje sredstava dostupnih u 2019. uvjetovano je predajom projekata zaključno s listopadom 2018.

Smart ForTwo 25 mil. kn za poticaje Električni Smart za 105.825 umjesto ‘punih’ 176.375 kn Zagreb: Punionice za električna vozila na parkiralištu FSB-a 12 milijuna kuna Razmišljate o kupnji eko automobila? Od srijede kreću poticaji! Biljana Borzan Izglasana rezolucija Borzan: Pad procijepljenosti i slabljenje antibiotika recept za zdravstvenu katastrofu u Europi
Uber
Usluga prijevoza
Ispovijesti sa stražnjih sjedala: Aplikacija koja nam je spasila glavu
  • franciskofranko4:

    EU je Treča Jugoslavija za Hrvate.Nadam se da neče potrajati i u krvi svršiti,mislim ne u Hrvatskoj krvi .

  • Danijel2:

    Pitam se koliko je smisao poticaja da se zaposle firme u EU koje prodaju svoje proizvode kroz te poticaje, a da se ne spominju takozvani stručnjaci koji vereficiraju projekte i pobiru velike, prevelike novce za malo rada.

  • zovgrdelina:

    ..ružo valjan nisi u penziji??