Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Europski poticaji

EU osigurava novac za reforme, rok za projekte listopad 2018.

Ruža Tomašić
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
26.04.2018.
u 11:24

Istodobno s radom na izvješću, Tomašić je informirala aktere u Hrvatskoj o mogućnostima koje nudi ova uredba u provedbi nužnih strukturnih reformi u Hrvatskoj. Rok za predaju projekata jest listopad 2018.

Zastupnica u Europskom parlamentu i dopredsjednica Hrvatske konzervativne stranke Ruža Tomašić u utorak je na Odboru za regionalni razvoj predstavila nacrt svog izvješća o Programu potpore strukturnim reformama (SRSP).

Istodobno s radom na izvješću, Tomašić je informirala aktere u Hrvatskoj o mogućnostima koje nudi ova uredba u provedbi nužnih strukturnih reformi u Hrvatskoj. Rok za predaju projekata jest listopad 2018.

Budući da je pravovremeno informiranje nacionalnih, regionalnih i lokalnih aktera od ključne važnosti kako bi se u što kraćem roku predali kvalitetni projekti i iskoristila sredstva dostupna za reforme u 2019., Tomašić je putem Hrvatske gospodarske komore (HGK) informirala hrvatska lječilišta o Programu i povezala ih s Europskom komisijom. U suradnji s Općinom Vela Luka i LAG-om 5 zastupnica organizira i prvu međunarodnu konferenciju o zdravstvenom turizmu na hrvatskim otocima koja će 17. i 18. svibnja u Veloj Luci okupiti predstavnike domaćih institucija, Europske unije i međunarodne stručnjake.

Usvajanje Uredbe o Programu potpore strukturnim reformama očekuje se u rujnu 2018., a stupit će na snagu 1. siječnja 2019. Iskorištavanje sredstava dostupnih u 2019. uvjetovano je predajom projekata zaključno s listopadom 2018.

Komentara 3

FR
franciskofranko4
12:13 26.04.2018.

EU je Treča Jugoslavija za Hrvate.Nadam se da neče potrajati i u krvi svršiti,mislim ne u Hrvatskoj krvi .

DU
Deleted user
13:13 26.04.2018.

..ružo valjan nisi u penziji??

DA
Danijel2
20:29 26.04.2018.

Pitam se koliko je smisao poticaja da se zaposle firme u EU koje prodaju svoje proizvode kroz te poticaje, a da se ne spominju takozvani stručnjaci koji vereficiraju projekte i pobiru velike, prevelike novce za malo rada.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije