Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pozvao na očuvanje

Picula organizirao konferenciju o budućnosti europskih otoka

Konferencija  „Kako kohezijska politika nakon 2020. može pomoći izazovima otoka u EU“
Foto: Ured zastupnika u Europskom parlamentu Tonina Picule
24.04.2018.
u 14:25

Pozvao na pravedniji odnos institucija EU prema europskim otocima i očuvanje kohezijske politike kao glavnog instrumenta za investiranje na otocima. To je najvažniji instrument koji EU ima da bi se ojačala iznutra.

Tonino Picula, hrvatski zastupnik u Europarlamentu, organizirao je konferenciju o budućnosti EU otoka. 

Konferencija je organizirana zajednički od strane Međuskupine, čiji je potpredsjednik Picula, i  Otočne komisije Konferencije perifernih pomorskih regija (CPMR). 

Na konferenciji nazvanoj „Kako kohezijska politika nakon 2020. može pomoći izazovima otoka u EU“,  Picula je ugostio EU povjerenicu za regionalni razvoj Corini Crețu i okupio predstavnike Europskog parlamenta, Ministarstva regionalnog razvoja RH, Europskog odbora regija za otoke, Europskog ekonomskog i socijalnog odbora za otoke te predstavnike otoka iz Grčke, Malte, Portugala, Cipra, Švedske, Korzike...

Pozvao na pravedniji odnos institucija EU prema europskim otocima i očuvanje kohezijske politike kao glavnog instrumenta za investiranje na otocima. To je najvažniji instrument koji EU ima da bi se ojačala iznutra. 

- Europska komisija objavit će novi financijski plan krajem svibnja ili početkom lipnja 2018. i tada ćemo dobiti odgovore na tri pitanja koja su u sjeni nove kohezijske politike: koliko, kome i kako će novac biti dodjeljivan? - poručio je Picula.

- Naš je zadatak da usmjerimo EU agendu u pravom smjeru, a alate za to imamo. Velik interes predstavnika svih važnih EU institucija na današnjoj konferenciji, kao i medija i javnosti, ohrabruje me da vjerujem u pozitivan ishod - poručio je za kraj konferencije Picula. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije