Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AKCIJA PNUSKOK-A

Tko je uhićena Ružica Njavro: Bila je važna figura u kampanji Grabar Kitarović

Foto: Dulist
1/2
29.05.2020.
u 17:23

Vlada je početkom veljače Ružicu Njavro imenovala članicom Upravnog vijeća Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu

Prema neslužbenim informacijama, Ružica Njavro jedna je od uhićenih u zajedničkoj akciji policije i PNUSKOK-a. Ovom velikom akcijom obuhvaćeno je više od deset osoba, a kako se dosad doznalo, osim Njavro, uhićen je i predsjednik uprave Hrvatskih šuma Krunoslav Jakupčić te bivša gradonačelnica Knina Josipa Rimac. Tereti ih se za gospodarske zlouporabe, a neslužbeno se doznaje da istražitelje zanima projekt izgradnje vjetroelektrana kod Knina, za koji se svojevremeno zalagala Rimac dok je bila gradonačelnica tog grada.

 

Ružica Njavro, tajnica Ministarstva poljoprivrede, u to je ministarstvo došla iz Ministarstva regionalnog razvoja u “paketu” s novim, a sada bivšim ministrom poljoprivrede Tomislavom Tolušićem, sadašnjom ministricom poljoprivrede Marijom Vučković te Krešimirom Ivančićem, koji je s dolaskom Vučković u ministarsku fotelju dao ostavku.

FOTO Ružica Njavro (desno) u društvu Josipe Rimac i ministrice poljoprivrede Marije Vučković

Foto: zvonimir ferina

Njavro je u prvoj predsjedničkoj kampanji Kolinde Grabar Kitarović obavljala funkciju organizacijskog tajnika Središnjeg koalicijskog stožera. Rođena je 7. lipnja 1985. u Dubrovniku, studirala je na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu, a na lokalnim izborima 2013. godine bila je nositeljica kandidacijske liste HDZ-a i koalicijskih partnera za Vijeće Mjesnog odbora Ferenščica.

Inače, Ružica je starija sestra nekadašnje glasnogovornice dubrovačkog HDZ-a Ivane Njavro. Vlada je početkom veljače Ružicu Njavro imenovala članicom Upravnog vijeća Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu.

Podsjetimo, glasonogovornica MUP-a izvijestila je ranije danas da je policijski nacionalni ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (PNUSKOK) započeo je u petak rano ujutro na području Zagreba, Splita, Knina i Gračaca s realizacijom višemjesečnog kriminalističkog istraživanja.
 

Komentara 5

Avatar SarahNB80
SarahNB80
00:31 30.05.2020.

w​​w​​w​​.​k​i​​s​s​t​​o​​k​​.​​c​​o​​m

LA
larala
08:15 30.05.2020.

Tresu se brda, rodit će se miš. Predstava za naivne

DU
Deleted user
18:37 29.05.2020.

Malo uhićenja pred izbore. Žele da si maknu mrlju koju stranka ima, ali neće moći.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije