Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPASNA VOŽNJA

Tegljačem krivudao po autocesti, policija mu izmjerila 2,53 promila alkohola u krvi

Foto: mup.hr
1/3
31.08.2020.
u 16:36

Zbog vožnje u pijanom stanju dobio je novčanu kaznu od 9.000 kuna, 300 kuna troškovi prevođenja i 3 mjeseca zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole na području RH.

Policijski presretač u nedjelju je prilikom nadzora brzine kod odmorišta Novska na autocesti A3 zaustavio pijanog Bugara koji je vozio tegljač.

Policija je uočila tegljač s poluprikolicom bugarskih nacionalnih oznaka koji je krivudao po cesti pa ga je odmah zaustavila. Njime je upravljao 59-godišnji bugarski državljanin. Odmah su ga alkotestirali te mu je izmjereno 2,53 promila alkohola u krvi.

Vozač je isključen iz prometa, privremeno mu je oduzeta vozačka dozvola i pritvoren je u PPrP Kutina.

Protiv vozača policija je podnijela Optužni prijedlog u kojem je predložena novčana kazna od 15.000 kuna i zaštitna mjera zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole na području RH u trajanju od 6 mjeseci. Nadležni Prekršajni sud u Kutini je danas nakon rasprave donio presudu: novčana kazna od 9.000 kuna, 300 kuna troškovi prevođenja i 3 mjeseca zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole na području RH.

Na autocesti A3 i dan ranije policija je imala posla, ali zbog vozača VW Passata koji se kretao suprotnim smjerom od čvora Županja do čvora Velika Kopanica. Vozio je tako ukupno 26 kilometara, a kada ga je policija zaustavila utvrdili su da se radi o 79-godišnjem hrvatskom državljaninu.

Vozaču je propisana novčana kazna od 10.000 do 20.000 kuna ili kazna zatvora u trajanju do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju do 24 mjeseca, a po pravomoćnosti presude odredit će mu se 6 negativnih prekršajnih bodova.

Ključne riječi

Komentara 1

LI
liliZG
15:50 01.09.2020.

deda blizu osam banki nije niti vidio znak ruke za suprotni smjer kada se uključivao na autoput... .....................................................uostalom , kad je on zadnji put trebao u polje preko puta tog glupog autoputa nije ga tu niti bilo, ma tko gaa samo stavi ovdje....???;)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije