Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Svi koji prigovaraju Slavoniji, sigurno još nikad nisu bili kod nas

Ovogodišnji susret turisitčkih radnika iz ciele zemlje bit će službeno otvoren u Vukovaru, koji dijeli domaćinstvo s Osijekom i Vinkovcima, a dio događanja ugostit će i Virovitica, Slavonski Brod, Požega, Kutjevo, Park prirode Papuk..., ali i salaši te OPG-ovi
21. rujna 2019. u 21:24 12 komentara 898 prikaza
Ilustracija
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Nepovjerenje dijela turističkih radnika da Slavonija, Baranja i Srijem mogu biti domaćini najvećem godišnjem skupu turističkih radnika, koji se svake godine u listopadu održava u drugom jadranskom mjestu, prati tu ideju od kad je prvi put glasno izgovorena, do sad, desetak dana uoči samog događaja. Istina, Slavonija nema velikih luksuznih hotela ni kongresnih dvorana za skupove sa stotinama sudionika i domaćinstvo ne može pasti na jednu mjesto i hotelsku kuću kao što je prijašnjih godina.

MOŽE I BEZ NOVCA Netaknuti biser Hrvatske privlači sve više turista i to zbog ovog mladog entuzijasta

Turistički menadžeri, direktori, vlasnici u turizmu i drugi sudionici, morat će izići iz zone komfora i prilagoditi se činjenici da su ovogodišnji Dani turizma održavaju u čak pet slavonskih županija. Otvaraju se 2. listopada u Vukovaru, koji dijeli domaćinstvo s Osijekom i Vinkovcima, a dio događanja ugostit će i Virovitica, Slavonski Brod, Požega, Kutjevo, Park prirode Papuk..., ali i salaši te OPG-ovi na kojima će dio gostiju i noćiti. Upravo je izostanak visokozvjezdanih hotelskih kapaciteta kritičarima argument kako je Dane turizma trebalo održati negdje drugdje, ali prijava, kaže direktor HTZ-a Kristjan Stančić, svejedno nema manje nego inače.

– Ovo jest organizacijski izazov, radi čega smo osmisli novi koncept kojim ćemo obuhvatiti više područja i razne turističke proizvode. Program je bogat, ali sve uglavnom teče prema planu. Iskrsne pokoja nepredviđena situacija, no u suradnji s vrlo kooperativnim lokalnim i županijskim vlastima, te našim kolegama iz turističkih zajednica, sve se brzo riješi. Radimo s puno manjih hotela i seoskih domaćinstava Vukovara, Osijeka, Đakova, Valpova, Baranje i drugih mjesta i mogu reći da je zadovoljstvo surađivati sa Slavoncima, a očekujemo oko 1500 sudionika – kaže Staničić, i dodaje da će Slavonija od 2. do 5. listopada biti hrvatska turistička zvijezda.

imperijal rivijera U planu 200 milijuna eura investicija

Korist koju će imati od trodnevnog boravka kolega iznosi barem tri-četiri milijuna kuna za smještaj i hranu, a vjeruje se da će mnogi kućama ponijeti kulena, butelja, ajvara... Nevjernim Tomama, kolegama što misle da Slavonci nisu dorasli Danima turizma, čelnica TZ Vukovarsko-srijemske županije Rujana Bušić Srpak poručuje da će ih Slavonija ponosno ugostiti.

– Slavonija je i za mnoge turističke radnike terra incognita i vjerujem da će se ugodno iznenaditi i vidjeti je u vedrijem svjetlu nego zamišljaju. Ljudima je dva sata vožnje daleko, a ne shvaćaju da do nas vrijedi voziti i četiri sata. Vjerujem da će kolege uvidjeti tržišni potencijal našeg turizma. Oni koji prigovaraju što su Dani turizma kod nas, sigurno nikada nisu ni bili u Slavoniji. A paušalne ocjene nikad nisu fer – kaže R. Bušić Srpak.

Advent u Zagrebu
Adventska karta
Gdje je najbolje partijati s ekipom, koja mjesta kriju najbolju zabavu za klince, a doznajte i gdje počastiti poslovne partnere
 • Avatar rubinet
  rubinet:

  Slavonija-prekrasna zemlja dobrih ljudi.

 • Avatar KALIMERO
  KALIMERO:

  Jucer gledao Vinkovake jeseni. Predivna priredba koja puno govori o Slavoniji i Slavoncima

 • Avatar DveriBG
  DveriBG:

  Slavonija je srce Hrvatske i njezin ponos.