Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
povijesno okupljanje

Svi koji prigovaraju Slavoniji, sigurno još nikad nisu bili kod nas

Ilustracija
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/3
21.09.2019.
u 21:24

Ovogodišnji susret turisitčkih radnika iz ciele zemlje bit će službeno otvoren u Vukovaru, koji dijeli domaćinstvo s Osijekom i Vinkovcima, a dio događanja ugostit će i Virovitica, Slavonski Brod, Požega, Kutjevo, Park prirode Papuk..., ali i salaši te OPG-ovi

Nepovjerenje dijela turističkih radnika da Slavonija, Baranja i Srijem mogu biti domaćini najvećem godišnjem skupu turističkih radnika, koji se svake godine u listopadu održava u drugom jadranskom mjestu, prati tu ideju od kad je prvi put glasno izgovorena, do sad, desetak dana uoči samog događaja. Istina, Slavonija nema velikih luksuznih hotela ni kongresnih dvorana za skupove sa stotinama sudionika i domaćinstvo ne može pasti na jednu mjesto i hotelsku kuću kao što je prijašnjih godina.

Turistički menadžeri, direktori, vlasnici u turizmu i drugi sudionici, morat će izići iz zone komfora i prilagoditi se činjenici da su ovogodišnji Dani turizma održavaju u čak pet slavonskih županija. Otvaraju se 2. listopada u Vukovaru, koji dijeli domaćinstvo s Osijekom i Vinkovcima, a dio događanja ugostit će i Virovitica, Slavonski Brod, Požega, Kutjevo, Park prirode Papuk..., ali i salaši te OPG-ovi na kojima će dio gostiju i noćiti. Upravo je izostanak visokozvjezdanih hotelskih kapaciteta kritičarima argument kako je Dane turizma trebalo održati negdje drugdje, ali prijava, kaže direktor HTZ-a Kristjan Stančić, svejedno nema manje nego inače.

– Ovo jest organizacijski izazov, radi čega smo osmisli novi koncept kojim ćemo obuhvatiti više područja i razne turističke proizvode. Program je bogat, ali sve uglavnom teče prema planu. Iskrsne pokoja nepredviđena situacija, no u suradnji s vrlo kooperativnim lokalnim i županijskim vlastima, te našim kolegama iz turističkih zajednica, sve se brzo riješi. Radimo s puno manjih hotela i seoskih domaćinstava Vukovara, Osijeka, Đakova, Valpova, Baranje i drugih mjesta i mogu reći da je zadovoljstvo surađivati sa Slavoncima, a očekujemo oko 1500 sudionika – kaže Staničić, i dodaje da će Slavonija od 2. do 5. listopada biti hrvatska turistička zvijezda.

Korist koju će imati od trodnevnog boravka kolega iznosi barem tri-četiri milijuna kuna za smještaj i hranu, a vjeruje se da će mnogi kućama ponijeti kulena, butelja, ajvara... Nevjernim Tomama, kolegama što misle da Slavonci nisu dorasli Danima turizma, čelnica TZ Vukovarsko-srijemske županije Rujana Bušić Srpak poručuje da će ih Slavonija ponosno ugostiti.

– Slavonija je i za mnoge turističke radnike terra incognita i vjerujem da će se ugodno iznenaditi i vidjeti je u vedrijem svjetlu nego zamišljaju. Ljudima je dva sata vožnje daleko, a ne shvaćaju da do nas vrijedi voziti i četiri sata. Vjerujem da će kolege uvidjeti tržišni potencijal našeg turizma. Oni koji prigovaraju što su Dani turizma kod nas, sigurno nikada nisu ni bili u Slavoniji. A paušalne ocjene nikad nisu fer – kaže R. Bušić Srpak.

Ključne riječi

Komentara 12

Avatar rubinet
rubinet
21:41 21.09.2019.

Slavonija-prekrasna zemlja dobrih ljudi.

Avatar KALIMERO
KALIMERO
23:08 21.09.2019.

Jucer gledao Vinkovake jeseni. Predivna priredba koja puno govori o Slavoniji i Slavoncima

Avatar Urbani
Urbani
03:23 22.09.2019.

Slavonija je srce Hrvatske i njezin ponos.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije