Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Likvidacija Pukanića

Sud prihvatio da se čitaju SMS-ovi iz Pukanićeva iPhonea

jocic
HaloPix/Pixsell
29.11.2010.
u 17:17

Najslikovitiji od svjedoka koji su danas saslušani bio je Dario Anić

O samom događaju ne znam ništa. Zbog izjave Roberta Matanića četiri sam mjeseca bio u pritvoru i na koncu sam pravomoćno oslobođen - ustvrdio je Velimir Žak, svjedočeći u nastavku suđenja Sretenu Jociću, Željku Milovanoviću i Milenku Kuzmanoviću na Specijalnom sudu u Beogradu.

Njih se trojicu tereti za ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franjića, koji su ubijeni u eksploziji paklene naprave 23. listopada 2008. u Zagrebu. Žak, kao i ostala četvorica svjedoka koji su jučer svjedočili, iskazivali su videovezom iz Zagreba, a svi su manje više ponavljali da o samom atentatu na Pukanića ne znaju ništa.

- Matanić je preko mog poduzeća trebao kupiti BMW sedmicu. Taj automobil stoji oko 145.000 eura, ja bih ga dobio za 85.000 eura na poduzeće, a on bi ga onda uzeo u podnajam. Govorio mi je da se misli baviti građevinom, jer se povezao s nekim ljudima iz Srbije. Shvatio sam da je taj automobil samo za šminku. Jer ne možete doći u fići kupovati zemljište - kazao je Žak.

Najslikovitiji od svjedoka koji su danas saslušani bio je Dario Anić. Kada ga je Vladimir Vučinić, predsjednik sudskog vijeća, upitao hoće li položiti prisegu (u Srbiji svaki svjedok prije iskaza daje prisegu u kojoj kaže da će svjedočiti istinu i kazati sve što mu je poznato, op.a.), Anić je kazao:

- Pa kada sam već ovdje došao, onda ću i svjedočiti.

Na upit tužitelja Jovice Jovanovića kakvo mu je oružje Robert Matanić donio, a koje je pretragom nađeno u njegovoj kući, Anić je dogovorio:

- Da mi je donio oružje, doznao sam od policije.

Inače među tim oružjem nađen je i snajper, koji je prema optužnici trebao biti rezervna varijanta Pukanićeva ubojstva.

Sud je na zahtjev Jocićeve obrane pribavio i SMS-ove iz Pukanićeva iPhonea, a izvođenju tog dokaza protivi se tužiteljstvo jer, kako reče tužitelj, tamo ne piše ime ubojice.

- Ne piše ime ubojice, ali postoji mnogo onog što su srbijanski organi morali utvrditi prije nego što su Jocića optužili za naručivanje ubojstva - replicirao je tužitelju Jocićev branitelj.

Odlučeno je da će se sadržaj iPhonea provesti kao dokaz, no obrana prije toga mora napraviti selekciju da se ne bi svi SMS-ovi čitali u sudnici. Suđenje se nastavlja sutra kada bi trebao svjedočiti krunski svjedok Tomislav Marjanović.

Komentara 3

BA
Bandit
10:01 30.11.2010.

Pojeo vuk magare i nis od toga...

PO
podravec
18:48 29.11.2010.

Što su to SMS-ovi? Valjda ste mislili na SMS poruke!

MM
Mladen Miletić
20:12 29.11.2010.

LIKVIDACIJA PUKANIĆA I FRANJIĆA SUĐENJE SRETENU JOCIĆU I DRUGIMA U BEOGRADU NASTAVLJENO ISKAZIMA PETORICE SVJEDOKA - čega šta svjedoče? kako vidimo mi smo osudili krivce ali Srbi da nebudu lošiji i oni če osuditi te sve kolikjo ih je 6 ili 12 ubojica Pukija. Za likvidaciju CIA agebta Đinđiča su bili 3600 uhapsili i par stotina osudili za gotovo pomaganje u ubojstvu... To je najbolje kada nemaš pojma zatvoriš 3600 što kažu neki ni Tito nije rdio poslje rata jel bi ga \"demokrati\" iz svjeta osudili kao največega diktatora u vezi ljudskih prava .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije