Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI DETALJI

Student tvrdi da je pronašao nestali malezijski avion i da ima dokaze

malezijski avion
Foto: Reuters/PIXSELL/Ilustracija
03.03.2019.
u 16:53

Iako je službena istraga zatvorena sredinom prošle godine, moguće je da istraga ovog studenta ima utjecaja na odluke malezijskih vlasti.

Zrakoplov Malaysia Airlinesa koji je nestao tijekom leta u ožujku 2014. godine i za kojim je raspisano nekoliko neuspješnih potraga u južnom dijelu Indijskog oceana, sada bi mogao biti otkriven, i to zbog istraživanja studenta sa Sveučilišta Stanford, piše Sputnik

Let MH370 koji je misterizono nestao prije pet godina, mogao je pasti negdje nedaleko od istočne obale Vijetnama, prenose mediji izjavu Yao Minga, studenta Sveučilišta Stanforda koji se bavi satelitskim inženjeringom

Prema njemu, otkriće lokacije leži u koordinatama zračne kontrole koje su istražitelji odbacili, a koje je prikupio jedan od istraživača nestalog leta.

- Koristeći jednostavnu matematiku uspio sam povezati udaljenosti navodnih koordinata sa onim Daniela Boyera i zatim s vremenskim okvirom koje je zračna kontrola iznijela - govori Yao.

Yao Ming je time uspio otkriti brzinu zrakoplova u posljednim minutama leta i posljedično zadnje tragove leta prije nego je pao. Otkriveno mjesto daleko je od mjesta na kojem su potragu vršile malezijske vlasti.

- Prema mojim izračunima […] zrakoplov je letio brzinom od 400 km/h u vremenskom okviru od 33 minute što bi bilo jednako zemljanoj brzini od oko 750 km/h u istom vremenskom okviru i istom udaljenošću od obiju koordinata - rekao je još Yao Ming.

Službena potraga za ovim avionom završila je u svibnju prošle godine bez ikakvih rezultata. Ostaje pitanje, hoće li doprinos ovog studenta promijeniti odluke malezijskih vlasti.

Prometna nesreća kraj Karlovca

Komentara 4

Avatar Falseflag
Falseflag
18:35 03.03.2019.

Zapiknite nos već jednom u američku bazu Diego Garcia ispod Maldiva...

DU
Deleted user
18:14 03.03.2019.

Taj nestali zrakoplov kao i sl. "nerazjasnjene" avio nesrece mozemo pripisati Gremlinima.Ko ne vjeruje neka progugla.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije