Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Preminuo od ozljeda

Novi detalji nesreće: zrakoplov se srušio u slobodnom padu

Emiliano Sala
Foto: Reuters/Pixsell
1/8
25.02.2019.
u 17:41

Prije nego što se srušio u more zrakoplov se okrenuo za 180 stupnjeva

Cardiffov nogometaš Emiliano Sala poginuo je 21. siječnja kada se zrakoplov u kojem se nalazio pao u Engleski kanala nedaleko od Alderneya.

Nakon 17 dana potrage iz olupine zrakoplova koja se nalazila na dnu mora izvučeno je tijelo 28-godišnjeg igrača koji je nakon Nantesa karijeru trebao nastaviti na Otoku.

Sada su u javnost procurile nove pojedinosti o nesreći. Zrakoplov u kojem su se nalazili Emiliano Sala i pilot David Ibbotson, čije tijelo još nije pronađeno, pao je u samo nekoliko sekundi s velike visine.

Prije nego što se srušio u more zrakoplov se okrenuo za 180 stupnjeva.

U izvještaju se navodi kako je olupina zrakoplova pronađena samo trideset metara od posljednjeg signala koji je uhvatio radar. Po tome izgleda da se zrakoplov srušio u slobodnom padu.

Pilot David Ibbotson je četiri minute prije pada tražio dozvolu za slijetanje kako bi izbjegao loše vrijeme. Nepotvrđeni signali s radara pokazuju kako se zrakoplov prije pada vjerojatno naglo uzdigao te se srušio u more.

Nesretni Emiliano Sala umro posljedica ozljeda glave i trupa, obdukcija je pokazala da se nije utopio. Salino tijelo je brodom je prebačeno u Englesku gdje je obavljena obdukcija kako bi se saznao uzrok smrti, a identificiran je po otisku prsta.

Emiliano Sala pokopan je 16. veljače u rodnom Santa Feu u Argentini, a na posljednji počinak ispratilo ga je tri i pol tisuće ljudi.

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
18:55 25.02.2019.

Gremlini.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije