Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SDP se oglasio

'Stop nepotizmu: Plenković se ruga Hrvatskoj zapošljavanjem brata svoje žene'

Andrej Plenković
Antonio Bronic/REUTERS/PIXSELL
27.03.2018.
u 14:06

To je HDZ-ov model funkcioniranja. To je tema koju će premijer Plenković sigurno pokušati izbjeći ovih dana, sakriti pod tepih, poručuje SDP.

SDP se oglasio priopćenjem nakon što se pojavila informacija kako je Ivan Maslać, brat premijerove supruge, postao direktorom komercijalnih poslova u Zračnoj luci Dubrovnik. Prenosimo ga u cijelosti:

- SDP želi upozoriti hrvatsku javnost na najnoviji slučaj nepotizma na najvišoj razini, u režiji premijera Andreja Plenkovića osobno.
Ivan Maslać, brat premijerove supruge, imenovan na funkciju direktora komercijalnih poslova u Zračnoj luci Dubrovnik, koja je u većinskom vlasništvu države. 

Na to ga je mjesto postavio novi šef Zračne Luke Dubrovnik - Frano Luetić, inače, brat HDZ-ove europarlamentarke Dubravke Šuice. Luetića je pak, za novog direktora Zračne Luke Dubrovnik, s plaćom od oko 20.000 kuna, imenovao sam premijer Plenković, krajem siječnja. 

Zanimljivo je i to da je Maslać prije samo mjesec dana postao zamjenik pročelnika nedavno osnovanog Odjela za izgradnju i upravljanje projektima u gradu Dubrovniku, kojeg vodi HDZ. 

Andrej Plenković
1/13

Svjedoci smo, dakle, cijele mreže HDZ-ovog uhljebljivanja na najvišoj razini, dogovaranja zapošljavanja bez natječaja, izvlačenja visokih plaća iz gradske blagajne, odnosno tvrtke u državnom vlasništvu. 

Ono što se nedavno odigralo s bratom ministrice Obuljen Korinžek, na što je SDP također upozoravao, sada se opet ponavlja. 
Podsjećamo, brat ministrice kulture Nine Obuljen Koržinek, Tonko Obuljen, nedavno je imenovan za čelnika HAKOM-a. 
Suprug ministrice kulture također je zaposlenik tog ministarstva. 

Brat ministra Gorana Marića trebao je postati član Uprave HŽ Putničkog prijevoza. 

Brat ministra Marka Pavića isto je dobro prošao u režiji HDZ-a: troje članova njegove udruge ISUM zaposleno je u Nacionalnoj zakladi za razvoj civilnog društva, a nakon toga je spomenuta udruga od te zaklade dobila 100.000 kuna… I tako dalje.

To je HDZ-ov model funkcioniranja. To je tema koju će premijer Plenković sigurno pokušati izbjeći ovih dana, sakriti pod tepih, ali mi mu to ne smijemo dozvoliti. 

Predsjednik HDZ-a, Andrej Plenković osobno svojim primjerom svjedoči koji su kriteriji za zapošljavanje u njegovoj viziji Hrvatske ključni. To su rođačke veze i pripadanje njegovom klijentelističkom krugu. To je budućnost kakvu on nudi Hrvatskoj, to je razlog zbog kojeg stručnjaci koji nisu „rođaci“ i koji nemaju HDZ iskaznicu ne dolaze do posla i odlaze iz Hrvatske. Umjesto reformama oni se bave umrežavanjem rođaka i sređivanjem visokih plaća za odabrane sa stranačkom iskaznicom. 
SDP neće i ne može pristati na HDZ-ov model vođenja Hrvatske u propast. Ovom bahatom uhljebništvu mora se reći dosta, stoji u priopćenju SDP-a.

Komentara 33

Avatar rubinet
rubinet
14:23 27.03.2018.

gospodo iz SDPa nemojte se buniti......potpuno ste isti kao i HDZ.....kad ste vi bili na vlasti u dva mandata..8 godina...i vi ste zapošljavali svoje ukruhe... zaključak: nema sreće dok se u hrvatskom državnom saboru ne donese obvezujući zakon PROTIV nepotističkogog zapošljavanja i to konsènzusom ...

CA
campa
14:58 27.03.2018.

I sutra će u jednom od svojih govora upučenih Hrvatskim građanima naširoko pričati o društvu jednakih mogučnosti,demogravskom oporavku te zaustavljanju iseljavanja mladih.Jedno se govori a drugo se radi.Istina je da ako nisi politički organiziran,rođački povezan nemaš nikakve šanse za zapošljavanje.Zaa ovo što se sada događa nitko se pošten nije borio.Nitko se nije borio da Hrvatska liči na neku Južno Američku državu.

JK
ja-kan
16:15 27.03.2018.

Plenković ove godina osvaja titulu "Uhljebljivač godine", a nagradu će mu uručiti ministrica Dalić zajedno s Upravom HEP-a. :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije