Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izbacivanje Mrsića

Grbin se obrušio na Bernardića: Ne čudi što građani imaju negativan dojam o njemu

Peđa Grbin
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
24.03.2018.
u 21:10

Izbacivanje Mrsića iz stranke glavnom je odboru predložilo predsjedništvo na kojem je od 17 članova, njih 9 glasovalo za izbacivanje, no ne i Peđa Grbin

Mirando Mrsić danas je izbačen iz SDP-a jer je odbio povući iz saborske procedure svoj prijedlog Zakona o doprinosima s kojim se stranka nije slagala.

Bivšeg ministra Milanovićeve vlade iz stranke je izbacio glavni odbor SDP-a na kojem je od 77 prisutnih članova njih 40 glasovalo za izbacivanje.

Izbacivanje Mrsića iz stranke glavnom je odboru predložilo predsjedništvo na kojem je od 17 članova, njih 9 glasovalo za izbacivanje.

No, među njima nije bio Peđa Grbin koji na toj sjednici nije nazočio, no što misli o današnjem postupku, komentirao je na Facebooku.

Osvrnuo se na šefa stranke Davora Bernardića i prisjetio se što je govorio prije dolaska na čelo SDP-a. Citirao je tako Bernardića koji je tvrdio kako se 'protivi izbacivanju te da su se olako odrekli nekih ljudi', no sada je, kaže Grbin, drugačijih stavova.

Grbinov status prenosimo u cijelosti:

"Dosljednost i vjerodostojnost političara spadaju među osnovne pretpostavke za dobivanje ili zadržavanje povjerenja građana.
Zbog toga se političar koji je prije dolaska na čelo stranke izjavljivao:
„Izbacivanje ili obračun nikome ništa nije dobro donijelo. Zato sam protiv izbacivanja. Treba naći snagu za zajedništvo.“,
„Olako smo se odrekli nekih ljudi, moramo početi okupljati. Ja sam uvijek protiv izbacivanja.“,
„Mene se nitko ne mora bojati jer se nikada nisam revanšistički obračunavao s neistomišljenicima.“,
„Glasao sam, recimo, protiv raspuštanja splitskog ogranka kada nitko nije bio protiv. Bio sam protiv izbacivanja mnogih članova i članica.“,
„Bio sam protiv raspuštanja članstva zato što kad jednom nešto razrušite teško je vratiti natrag izgubljenu snagu. Ljude je najlakše odbaciti, ali time radite i najveću štetu.“,
a po dolasku na njeno čelo počeo s raspuštanjem ogranka i isključivanjem članova ne treba čuditi kada po istraživanju javnog mnijenja dvostruko više anketiranih o njemu ima negativan nego pozitivan dojam.
Danas je bio odličan dan za Davora Bernardića da iskoristi povjerenje koje je dobio od članova stranke da stane na branik građanske i sekularne Hrvatske. On to nije učinio već je dan iskoristio za isključivanje Miranda Mrsića iz SDP-a…"

 

 

Komentara 43

BU
Budak
21:29 24.03.2018.

Ode Miralem, salam alejkum! Medvjedu aka “Peđa” ili Predrag ( zašto se stidi lijepog srpskog imena kao Miralem svog muslimanskog?) se tresu gače, strah ga je da je on drugi na nišanu? Što se to događa da naše nacionalne manjine (čitaj Jugoslovenčine) moraju strahovati za svoj povlašteni položaj u KPJ, joj ispričavam se, u SDP-u? I Milanka čistaćica partizanski cijevi negoduje, Nenadu Staziću ispada boca šljive iz ruke a oboje čekaju vlak u nepovrat u kojem već sjede drugovi Miralem i Peđa. Slatko ti je gledati propast komunista, slatko. Jedva čekam unucima pokazati zadnji primjerak u zoološkom vrtu odmah pokraj kaveza pande.

RI
rimac444
21:55 24.03.2018.

Teško je odvagnuti koji je veća bitanga, bero ili grbo, u svakom slučaju po kiilaži grbo je bitanga teškaš

PE
pemar
22:11 24.03.2018.

Konačno raspad SDPea. Hvala nebesima dolaze nam bolji dani

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije