Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kod Sv. Petra na Moru

Spašeno sedam brodolomaca: Motorna brodica gorila pa potonula. Nitko nije ozlijeđen

Šibenik: Vatrogasni eko brod
Hrvoje Jelavic/PIXSELL/Ilustracija
19.07.2023.
u 12:27

Lučka kapetanija Zadar vlasniku potonule brodice izdala je nalog za komercijalno vađenje i tegalj podrtine u što kraćem roku, a očevid o uzrocima ove pomorske nesreće nastavljen je u suradnji s policijskim službenicima, navodi Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture

Sedam brodolomaca neozlijeđeno je sinoć spašeno sa motorne brodice koja se zapalila kod Sv. Petra na Moru, izvijestilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture. Dojavu o požaru na motornoj brodici sa putnicima u plovidbi zadarskim akvatorijem, djelatnici komercijalne tvrtke za spašavanje uputili su prema Nacionalnoj središnjici za usklađivanje traganja i spašavanje na moru u Rijeci u 20.32 sata. Informacija je odmah proslijeđena Lučkoj kapetaniji Zadar čiji su službenici preuzeli komunikaciju sa dojaviteljem i angažirali pripadnike Javne vatrogasne postrojbe JVP Zadar.

Pripadnici Javne vatrogasne postrojbe JVP Zadar u akciju su isplovili vatrogasnim brodicama iz Zadra i Biograda na Moru, dok je o događaju obaviještena Postaja pomorske i aerodromske policije Zadar čiji su službenici, također, angažirani sa jednim policijskim brodom.

VEZANI ČLANCI:

"Službenici zadarske Kapetanije u telefonskoj komunikaciji sa dojaviteljem te voditeljem opožarene motorne brodice davali su upute o žurnom postupanju s ciljem spašavanja posade i plovila. Do dolaska na poziciju nesreće, približno jednu nautičku milju od mjesta Sv. Petar na Moru, službenici LK Zadar zatekli su motornu brodicu 'Kenostar', duljine 14,22 metra, njemačke zastave u požaru, djelomično potopljenu", ističe Ministarstvo.

Nedugo nakon izbijanju požara, sedam državljana Njemačka neozlijeđeno je evakuirano na obližnju komercijalnu brodicu za spašavanje te brodski tender, a potom su prekrcani na spasilački brod zadarske Kapetanije i prevezeni u mjesnu marinu u Sukošanu.

"Unatoč naporima pripadnika JVP Zadar motorna brodica u potpunosti je potonula u 23.15 sati, na dubinu od 12 metara. Na mjestu potonuća nije uočeno onečišćenje mora. Lučka kapetanija Zadar vlasniku potonule brodice izdala je nalog za komercijalno vađenje i tegalj podrtine u što kraćem roku, a očevid o uzrocima ove pomorske nesreće nastavljen je u suradnji s policijskim službenicima", zaključuje Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

VIDEO U pomorskoj nesreći kod Murtera poginula jedna osoba

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije