Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poginuo 61-godišnjak

Uhićen kapetan jahte, velikom brzinom zaletio se u ribaricu: 'Teško je prekršio propise'

Murter: Ribarski brod Mašun koji je sudjelovao u pomorskoj nesre?i
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/4
19.07.2023.
u 08:14

Policija je izvijestila da je uhićen i priveden kapetan motorne jahte koji je izazvao pomorsku nezgodu.

Teška pomorska nesreća dogodila se u ponedjeljak oko 19,35 sati u Murterskom moru, a u kojoj su sudjelovali motorna jahta i ribarica. Smrtno je stradao 61-godišnjak. Policija je izvijestila da je uhićen i priveden kapetan motorne jahte koji je izazvao pomorsku nezgodu.

"Do pomorske nezgode je došlo na način da je osumnjičeni 51-godišnjak, upravljajući motornom jahtom u svojstvu kapetana, teško prekršio propise o sigurnosti pomorskog prometa tako što je zanemario važnost savjesnog izviđanja i promatranja radi potpune procjene situacije, a isto tako je zanemario i važnost kretanja sigurnom brzinom u plovidbi. Zbog navedene nesmotrenosti, velikom je brzinom, neprimjerenom gustoći i broju plovila na moru, naletio na bočnu stranu ribarskog plovila i uzrokovao veliku materijalnu štetu dok je od siline udara oštećena kabina ribarskog plovila u predjelu kuhinje u kojoj je od posljedica naleta motorne jahte na mjestu smrtno stradao 61-godišnji član posade", priopćila je policija.

VEZANI ČLANCI:

Osumnjičeni vozač motorne jahte je, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Ugrožavanje posebnih vrsta prometa iz čl. 225. st. 4. Kaznenog zakona predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske dok je kaznena prijava dostavljena Županijskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, kaže policija.

GALERIJA Sudar jahte i ribarice kod Murtera

Murter: Ribarski brod Mašun koji je sudjelovao u pomorskoj nesre?i
1/9

Kako su ranije kazali iz Ministarstva mora prometa i infrastrukture, nedugo nakon dojave o nesreći službenici Lučke kapetanije Šibenik sa ukrcanim djelatnicima Hitne medicinske pomoći Šibenik doplovili su na poziciju pomorske nesreće, južno od otoka Murvenjak, gdje su zatekli oštećenu ribaricu na kojoj je u trenutku nesreće bilo devet članova posade, svi hrvatski državljani, od kojih je jedan, nažalost, smrtno stradao.

Na motornoj jahti, u trenutku nesreće boravile su četiri osobe, također svi hrvatski državljani, koji su se nakon nesreće evakuirali na drugu brodicu u blizini. Nakon nesreće došlo je do potonuća motorne jahte, a na poziciji nije uočeno onečišćenje mora.

"Preliminarnim očevidnim radnjama o uzrocima ove pomorske nesreće utvrđeno je da se sudar ribarice i motorne jahte duljine 12,49 metara, hrvatske zastave dogodio u neposrednoj blizini navedene pozicije, na način da je motorna jahta udarila u desni bok ribarice, pri čemu su na ribarici nastala značajna oštećenja trupa iznad razine mora i značajna oštećenja nadgrađa, ali je ostala u plovnome stanju", izvijestili su iz Ministarstva.

Komentara 15

HO
Horacio
09:11 19.07.2023.

Imena ljudi koji su bili na toj jahti niti tipa koji je "upravljao" njome skrivaju se kao zmija noge. Za razliku od imena stradalog na ribarici. Znakovito.

Avatar Artoo Detoo
Artoo Detoo
09:11 19.07.2023.

Možemo li saznati štogod više detalja o junaku s jahte?

Avatar drot kefa
drot kefa
09:20 19.07.2023.

Očekivati sućut bahatog kapetana jahte je iluzorno! Moja sućut obitelji poginulog ribara.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije