Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSIPA SE ČLANSTVO NAJJAČE SINDIKALNE SREDIŠNJICE

Sindikat zdravstva i socijalne skrbi odlazi iz SSSH u Maticu

Vilim Ribić
Arhiv VL-a
21.09.2009.
u 14:35

Ovo nije osobni sukob između sindikata i središnjica, upozorava predsjednica Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi Spomenka Avberšek, objašnjavajući da je posrijedi dokazivanje kako je došlo vrijeme da se počne raditi za dobrobit svog članstva.

Ovo nije osobni sukob između sindikata i središnjica, nego dokazivanje kako je došlo vrijeme da počnemo raditi za dobrobit svog članstva, istaknula je Spomenka Avberšek, jedna od najeksponiranijih sindikalnih liderica i predsjednica Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi Hrvatske, nakon najave da ovaj sindikat napušta SSSH i prelazi u Maticu hrvatskih sindikata.

Odluka je definitivna, a najviše joj je kumovala činjenica da radnici gladuju da dođu do svojih prava, a sindikalni čelnici osim što se provlače u medijima, ne rade puno.

Osim toga, Matica je prirodan svijet za javne službe, smatra Avberšek koja je za sutra sazvala i konferenciju za novinare kako bi šire objasnila ovaj sindikalni transfer iz SSSH u redove koje predvodi Vilim Ribić.

Teško mi je balansirati između svog sektora i realnog sektora, žao mi je i jednoga i drugog, a na žalost ja vodim javne službe, objašnjava.

- Ako se gospoda ne može složiti da se stvori jedna jaka sindikalna središnjica, idemo stvoriti jak sindikat koji interesno vodi svoje članove, da pokažemo da im služimo.

Meni broj od 100 i više tisuća članova ne znači ništa, ali znači puno ako ništa ne poduzmem za svoje članove - upozorava Avberšek, inače poznata po britkom izričaju i rječitoj borbi za prava zaposlenika u javnim službama tijekom nedavnih maratonskih pregovora s Vladom oko politike plaća u tom sektoru.

Komentara 7

MO
momak23
08:32 22.09.2009.

Puno će im Vilim Ribič pomoći,možda sa više članova kupi još koju milijunsku parcelu..

BI
bioninjahrv
10:30 22.09.2009.

Da javni sektor želi povećanje plača dok u privatnom sektoru idu otkazi. Za par mejesci ako se odustane od gradnje cesta odlazi 4000 građevinaca, pa onda za njima i drugi. Onda će državi zbog smanjenog priliva od plaća i PDV-aa opet sinuti ideja za dodatnim porezima, pa opet otkazi u realnom sektoru, dok u javnom laganica. I iskreno po... kad vidim 50 tajnica, 150 referenata i 30 savjetnika u službi od 250 ljudi.

VI
vinemaca
19:08 21.09.2009.

SVETAC ribic kog vraga stalno pisete o tim komuniustickim sindikatima, koga oni zastupaju osim drzavnih ljencuga, vucibatina i neveljasa, koji imaju 3 mjeseca dopusta na godinu a tjedno rade max 18 sati, u zapadnim novinama je svetek dok pisu o tim sindikalcima, u hrvatskoj sve pa i novinari izgledaju ko i ta opljackana drzava.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije