Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zasluženi odmor

Regres za godišnji odmor dobila svega četvrtina zaposlenih

'08.07.2011. Crikvenica - Suncanje i kupanje na glavnoj gradskoj plazi. Photo: Goran Kovacic/PIXSELL'
'Goran Kovacic/PIXSELL'
17.07.2012.
u 11:26

Najmanje su zadovoljni ispitanici s primanjima manjim od 4000 kuna, njih 64% željelo bi imati više dana godišnjeg odmora.

Kako se temperature u termometru penju u visine tako se sve više razgovara o godišnjem, kuju se planovi, štedi se novac, prazne se kasice kako bi se barem na nekoliko dana pobjeglo od svakodnevice. Ipak, većina Hrvata, pokazalo je istraživanje portala Moj Posao, smatra da nema dovoljno vremena da bi se odmorila od svoje užurbane svakodnevice. Više od polovice od 300 ispitanika priželjkuje više dana godišnjeg, a prosjek u Hrvatskoj iznosi 23,7 dana. Najviše dana godišnjeg imaju zaposlenici državnih tvrtki i sudstva te zaposleni u zdravstvu i školstvu. Najmanje dana godišnjeg odmora imaju turistički djelatnici.

Najmanje su zadovoljni ispitanici s primanjima manjim od 4000 kuna, njih 64% željelo bi imati više dana godišnjeg odmora.

Najviše ispitanika veći dio godišnjeg odmora iskoristit će u ljetnim mjesecima, dok će samo petina ispitanika većinu godišnjeg koristiti zimi. ''Bablje ljeto'' bira 19 posto ispitanika, a svega 4 posto zaposlenih neće koristiti godišnji ove godine.

Dobivanje godišnjeg odmora u željeno vrijeme ponekad može biti problem. Čak 57 posto ispitanika ima poteškoća s dobivanjem godišnjeg, a petina ga neće moći iskoristiti u potpunosti. Godišnji se ne koristi u potpunosti prvenstveno zbog previše posla i pritiska nadređenih.

Žalosno je što će i u dane godišnjeg koje i uspiju iskoristiti za uživanje i lješkarenje na suncu većina zaposlenih razmišljati o poslu, javljati se na službene mobitele i odgovarati ma mailove te razmišljati jesu li izvršili sve radne zadatke prije nego su pobjegli na odmor.

Regres za godišnji odmor ove je godine dobila svega četvrtina zaposlenih, a prosječni iznos regresa koji su ispitanici dobili iznosi 2459 kuna. No gospodarska kriza ipak neće utjecati na korištenje godišnjeg odmora. Čak 68 posto ispitanika neće mijenjati svoje planove zbog recesije.

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar neidemdalje
neidemdalje
12:13 17.07.2012.

iz koje bajke je prepisan ovaj članak ... ovo nema veze sa stvarnošću ...

LI
lidija
13:56 17.07.2012.

Moj odmor ili stanka traje dva mjeseca,kad nije vruče obiđem malo svoje glasače koje normalno prije toga nazovem da me pristojno dočekaju.Pojavim se malo i u Zagrebu da se nebi reklo da ništa ne radim,klime rade a i restoran je dobar a jeftin.Ove godine dobio sam besplatne ulaznice a i besplatan prevoz....lijepa naša Hrvatska

OS
osica
17:17 17.07.2012.

"Hrvati žele dulji godišnji odmor i..........ne mare za krizu " Majko moja mila - tko je proveo ovo istraživanje Marsovci , jer ovo nema veze s Hrvatskom , u kojoj je "gotovo 350.000 ljudi - stalno na godišnjem" , pribrojimoimo im i penzionere ....?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije