Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Raspisan natječaj za gradnju Poslovno – tehnološkog inkubatora vrijednog 29,6 milijuna kuna

Inkubator će biti u poslovnoj zoni Krapina Nova – Zapad, a imat će 13 inkubacijskih uredskih prostora te pet proizvodnih prostora
27. travnja 2018. u 09:36 0 komentara 58 prikaza
Županije

U utorak, 10. travnja, Krapinsko – zagorska županija raspisala je natječaj za nabavu radova za izgradnju Poslovno-tehnološkog inkubatora Krapinsko-zagorske županije. Inkubator, ukupne površine 2040,29 četvornih metara, bit će sagrađen u poslovnoj zoni Krapina Nova – Zapad, imat će 13 inkubacijskih uredskih prostora te pet proizvodnih prostora modularno prilagođenih potrebama korisnika. Projekt će biti financiran najvećim dijelom bespovratnim sredstvima u iznosu od 20 milijuna kuna, koja je Županija osigurala kroz Operativni program “Konkurentnost i kohezija 2014 – 2020”, dok je preostali iznos potreban za dovršenje investicije osiguran u županijskom proračunu. Procijenjena vrijednost radova je 29,6 milijuna kuna.

Županije Financijske perspektive Iskustvo i praksa – hrvatske i poljske regije o suradnji s Unijom

Kroz osnivanje Poslovno-tehnološkog inkubatora na području Krapinsko-zagorske županije bit će uspostavljen integrirani sustav za potporu rasta i razvoja poduzetništva, potencijalnih i postojećih poduzetnika kroz izgradnju i opremanje potrebne infrastrukture.

Osnovna orijentacija će biti povezanost s postojećim temeljima gospodarstva Krapinsko-zagorske županije, odnosno obrazovnog sustava, koji će biti u mogućnosti podržati aktivnosti unutar samog inkubatora.

Ciljevi ovog projekta su razvoj nove, inovativne poduzetničke infrastrukture, što će doprinijeti jačanju konkurentnosti i razvoju tehnološki usmjerenih i na znanju temeljenih malih i srednjih poduzetnika, rastu i razvoju sektora malog gospodarstva i podizanju razine poduzetničkog znanja. Cilj je i poticanje stvaranja novih poduzeća u Županiji, kroz promociju poduzetništva među učenicima i studentima, pružanjem podrške osnivanju novih poduzeća putem poduzetničkog inkubatora i podrškom upravitelja inkubatora koji će pružati savjetodavne usluge svim stanovnicima i korisnicima usluge virtualnog inkubatora, pružanjem podrške razvoju novih proizvodnih linija i širenju poslovanja postojećih poduzetnika i poticanjem razvoja inovativnosti kroz opremljenost prostora 3D tehnologijom – 3D printer i 3D skener. Inkubator će biti uspostavljen kao poduzetnička potporna infrastruktura u 100%-tnom vlasništvu Županije, a upravljanje infrastrukturom će se dodijeliti Zagorskoj razvojnoj agenciji d.o.o. kao operateru.

Mjera ima ekonomski, socijalni i ekološki karakter, a povećat će i sigurnost građana Karlovačka županija Javni radovi u funkciji prevencije požara, poplava i zaštite okoliša Župan Darko Koren na predstavljanu projekata Koprivničko-križevačka županija Uz pomoć Razvojne agencije lani u županiju stiglo 43 milijuna kuna Župan Goran Pauk ističe kako digitalno gospodarstvo Europe godišnje raste 12 posto Šibensko-kninska županija Bespovratnim sredstvima EU razvijaju širokopojasnu infrasktrukturu
EU fondovi Bjelovar
PRIJAVITE SE
Konferencija o atraktivnim mjerama za razvoj poduzetništva
Skipper4you.com
MIRNO MORE
Znate li da se kod nas školuju skiperi koje cijene svugdje u svijetu
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.