Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Javni radovi u funkciji prevencije požara, poplava i zaštite okoliša

Mjerom HZZ-a zaposlena je 131 osoba u 14 gradova i općina
08. veljače 2018. u 13:22 0 komentara 77 prikaza
Mjera ima ekonomski, socijalni i ekološki karakter, a povećat će i sigurnost građana
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL

Karlovačka županija i Područni ured Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u Karlovcu prihvatili su provedbu mjere aktivne politike zapošljavanja HZZ-a, Javni rad – prevencija od požara i sanacija bujičnih poplava te zaštita okoliša.

Župan Darko Koren na predstavljanu projekata Koprivničko-križevačka županija Uz pomoć Razvojne agencije lani u županiju stiglo 43 milijuna kuna

Nakon sastanka s predstavnicima gradova i općina Karlovačke županije, koji su pokazali interes za realizaciju ove mjere, realizirano je zapošljavanje 131 osobe u 14 općina i gradova. Ugovorima o radu osigurano je njihovo zapošljavanje na šest mjeseci, a očekuje se i nastavak ove korisne mjere zapošljavanja, za što kod svih uključenih partnera postoji velik interes. Programom javnih radova obuhvaćeni su poslovi prevencije od požara i sanacije posljedica bujičnih poplava te zaštita okoliša, što je na prostoru županije značajna djelatnost, obzirom na brojne nepogode ovog tipa koje su unazad nekoliko godina pogodile prostor Karlovačke županije i izazvale ogromne materijalne štete. Tako će se u narednih šest mjeseci izvoditi radovi na održavanju nerazvrstanih cesta, koji obuhvaćaju krčenje samoniklog grmlja i šiblja, uklanjanje i odvoz granja, radovi na uređenju kanala uz nerazvrstane ceste, čišćenje cestovnih jaraka, čišćenje i osposobljavanje prilaza slivnicima i odvodnim jarcima, produbljenje korita oborinskih kanala te ostali terenski radovi ovog tipa.

Zaposlenici će raditi i na održavanju poljskih puteva te održavanju i uređivanju postojećih izvora vode u šumama te na ostalim preventivno-uzgojnim radovima planiranim godišnjim planovima ili planovima zaštite od požara. Zbog različitih izvora financiranja te različitih ciljanih skupina uključenih u javni rad sklopljena su čak 44 Ugovora. Temeljem ovih Ugovora osigurana je i božićnica za radnike, a svi tako zaposleni izrazili su zadovoljstvo ovom mjerom kojom će sebi i obiteljima osigurati stalan prihod i kvalitetnije životne uvjete. Ukupna vrijednost sredstava dobivenih za provođenje ove mjere u Županiji iznosi 3.130.000 kuna.

Sadržaj omogućila Hrvatska zajednica županija

U preuređenje prostora stare škole uloženo je 180.000 kuna Primorsko goranska županija Otvoren Društveni dom za djecu i mlade u Vratima Župan Goran Pauk ističe kako digitalno gospodarstvo Europe godišnje raste 12 posto Šibensko-kninska županija Bespovratnim sredstvima EU razvijaju širokopojasnu infrasktrukturu Župan Ivo Žinić sa zamjenicima na potpisivanju ugovora Sisačko-moslavačka županija Potpisan ugovor o radovima na rekonstrukciji Opće bolnice ‘Dr. Ivo Pedišić’ u Sisku
usporedila
Ella Dvornik objavila koliko zarađuju YouTuberi u Hrvatskoj: 'Pa kažu da nađeš pravi posao'
PBZ CROATIA OSIGURANJE
NIKA ISTRAŽUJE
Jesu li uplate u obvezni mirovinski fond moja imovina?
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.