Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
upozorenje iz Rusije

Putinov bliski saveznik: Isporuka oružja Ukrajini mogla bi dovesti do globalne katastrofe

Putin
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
22.01.2023.
u 09:36

Zapadni saveznici obećali su milijarde dolara u oružju za Ukrajinu prošlog tjedna, iako nisu uspjeli uvjeriti Njemačku da povuče veto na isporuku borbenih tenkova Leopard njemačke proizvodnje

Zapadne isporuke oružja Ukrajini koje prijete ruskim teritorijima dovest će do "globalne katastrofe", upozorio je bliski saveznik ruskog predsjednika Vladimira Putina, Vjačeslav Volodin. inače predsjednika donjeg doma parlamenta. Rekao je da bi takva akcija također učinila neodrživim argumente protiv korištenja oružja za masovno uništenje.

U objavi u aplikaciji za razmjenu poruka Telegram upozorio je da podrška Sjedinjenih Država i NATO-a Ukrajini vodi svijet u "užasan rat".

"Ako Washington i zemlje NATO-a isporuče oružje koje će se koristiti za napade na civilne gradove i pokušaj zauzimanja naših teritorija, kao što prijete, to će dovesti do mjera odmazde korištenjem snažnijeg oružja", napisao je Volodin, piše Sky News.

"Argumenti da nuklearne sile ranije nisu koristile oružje za masovno uništenje u lokalnim sukobima su neodrživi", dodao je. To je zato što se SAD i NATO "nisu suočili sa situacijom u kojoj je postojala prijetnja sigurnosti njihovih građana i teritorijalnom integritetu zemlje".

Zapadni saveznici obećali su milijarde dolara u oružju za Ukrajinu prošlog tjedna, iako nisu uspjeli uvjeriti Njemačku da povuče veto na isporuku borbenih tenkova Leopard njemačke proizvodnje. Tenkove drži niz zemalja NATO-a, ali da bi ih prebacili u Ukrajinu, te zemlje trebaju odobrenje Berlina.

Komentara 14

Avatar Aristarh
Aristarh
09:32 23.01.2023.

Zapad čeka da rusi počnu prijetiti atomskim oružjem i odmah, čim za prijete odmah Njemačka dozvoljava Poljskoj slanje tenkova leopard2 Ukrajini.

Avatar Navajo
Navajo
21:40 22.01.2023.

Napali su suverenu susjednu drzavu i ne žele izići iz nje, i ne samo to lažu ispred čitavog svijeta da je to nekakva vojna operacija protiv nacisticke vlasti i prijete cijelom svijetu uz blagoslov svoje privatne crkve o kraju svijeta . Zapravo oni podsjećaju svojim ponašanjem na naciste kršeći sva medjunarodni pravila pravna i etička . Svasta!

Avatar Dars
Dars
20:40 22.01.2023.

Zato Rusiju treba ograditi zidom, a iz Kine pomalo seliti proizvodnju u zapadnu civilizaciju. Naravno ne zaboraviti sotoniste na zapadu i nastaviti borbu i protiv njih.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije