Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vesna Želježnjak

SDP-ova zastupnica optužena za prijevaru i krivotvorenje

Vesna Želježnjak
Foto: Marijan Susenj/PIXSELL
28.01.2015.
u 21:43

Za odlazak na sjednice Sabora u Zagreb tražila je i primila putne troškove, a putovala je službenim automobilom vatrogasaca

Protiv SDP-ove saborske zastupnice i gradonačelnice Koprivnice Vesne Želježnjak varaždinsko je državno odvjetništvo podignulo optužnicu zbog prijevare i krivotvorenja službene isprave. Na teret joj se stavlja da je u 2012. i 2013. godini u trinaest navrata zatražila i primila putne troškove za odlazak na saborske sjednice iz Koprivnice u Zagreb i natrag kao da putuje vlastitim automobilom iako su je besplatno vozili koprivnički vatrogasci službenim vozilom postrojbe.

U zahtjevima saborskome računovodstvu navodila je i prijeđenu kilometražu vlastitim automobilom. Odvjetništvo smatra da je tako državni proračun oštetila za oko 5000 kuna. "Afera vatrogasci" izbila je početkom prošle godine, kad je javnost doznala da vatrogasna opel insignia služi kao besplatan taksi za koprivničke čelnike, a tu je praksu bio uveo bivši gradonačelnik Zvonimir Mršić.

Odvjetništvo je lani u travnju pokrenulo istragu i došlo do podataka o lažiranim putnim nalozima Vesne Želježnjak. Zbog korištenja resursa javne vatrogasne postrojbe u nezakonite svrhe oporbeni je HDZ od gradonačelnice prije nekoliko mjeseci zatražio ostavku, a ona je odgovorila kako su je izabrali građani te da ostavku neće dati.

– Iz podataka kojima mi raspolažemo proizlazi da Vesna Želježnjak ni kao saborska zastupnica ni kao gradonačelnica nije oštetila državni ili gradski proračun, zbog čega mirno očekujemo razvoj situacije. Mišljenja smo da će državno odvjetništvo imati težak zadatak u dokazivanju krivnje i odgovornosti u ovom postupku – kazao je jučer njezin branitelj Krunoslav Kunštić.

>>Vesna Želježnjak: Nisam oštetila proračun

>>'Vesna Želježnjak svjesno krši koprivnički statut i zakon'

Komentara 99

MI
Mirnadob
22:00 28.01.2015.

Pa oni su drugaciji,unistavaju sve i sve je po zakonu.Boze,tko i zakoga je pisan taj zakon,po kojem je sve dozvoljeno???

MM
mali mate56
21:59 28.01.2015.

Ovo je već džeparenje, kao nekada um komunizmu kad su drugovi išli van Zagreba na put i spavali u svojim vikendicama i u hotelu tražili prijatelje da im napišu račun kaoda su spavali u hotelu. Tako i ova drugarica ii djelom danas pokazuje da živi u tom opakom sistemu. Vozi je automobil u vlasništvu države, županije, grada nije bitno besplatno, upotrebčljavate i vozača i onda od Sabora tražite troškove putovanja, DRUGARICE jeli vas SRAM, ovdje je dvostruka krađa. Hajde dau je vozio vozač državnim autom ali to naplatiti je BIZARNO. Stvarno jeli vas sram izaći na ulicu u Koprivnicu

IV
ivica.vranjic
21:56 28.01.2015.

A sto je s Zvonimirom Mrsicem? To je otislo u zastaru ili?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije