Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lažni putni nalozi

Vesna Želježnjak: Nisam oštetila proračun

vesna želježnjak
Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL
04.04.2014.
u 10:18

Nisam primila nikakvu optužnicu pa za sada ne mogu dati širi komentar na novinske natpise, kaže saborska zastupnica SDP-a i koprivnička gradonačelnica.

Vesna Želježnjak, saborska zastupnica SDP-a i koprivnička gradonačelnica, oglasila se jutros priopćenjem u vezi s istragom koju protiv nje vodi Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu zbog sumnje da je lažiranim punim nalozima oštetila gradski proračun za nešto više od 4.000 kuna.

- Temeljem medijskih napisa i špekulacija oko eventualne štete koju sam nanijela Državnom proračunu, koristim priliku obavijestiti svoje sugrađanke i sugrađane, kako nisam nanijela nikakvu štetu Državnom proračunu niti Proračunu Grada Koprivnice, niti bilo kome drugom. Ono što mogu u ovom trenutku reći, sa stanovišta pravnog postupka, je to da nisam primila nikakvu optužnicu pa za sada ne mogu dati širi komentar na novinske natpise sve dok nadležni tužitelj ne donese svoju odluku u predmetu. A hoće li to eventualno biti optužnica ovisi o pravnoj ocjeni državnog odvjetnika - priopćila je V. Želježnjak dodavši:

- Jedino što u ovoj fazi postupka mogu naglasiti je to da iz podataka s kojima raspolažem proizlazi da kao saborska zastupnica i gradonačelnica nisam oštetila državni proračun, niti proračun Grada Koprivnice, a niti da je bilo koga drugog zbog čega mirno očekujem daljnji razvoj situacije. O navedenim podacima koje se iznosi u novinarskom tekstu ne mogu u ovom trenutku detaljnije govoriti zbog stadija postupka, ali ću iste svakako predstaviti nadležnom tijelu u daljnjem tijeku postupanja. Naravno, kada i ako se za to ukaže potreba. Kao odgovornoj osobi kakvu me poznaju moje sugrađanke i sugrađani, molim Općinsko državno odvjetništvo da čim prije provjeri sve okolnosti kako bi utvrdili eventualnu odgovornost i time prekinuli ove medijske špekulacije - zaključuje koprivnička gradonačelnica.

>>Gradonačelnica lažirala putne naloge u iznosu od 4000 kuna?

Komentara 5

DU
Deleted user
10:56 04.04.2014.

Ja nisam imao ni lažne naloge ni troškove pa me tvoji 2001-2 drugovi obradiše, koja korist? upoznah Šimu Krasić, draga žena koja se čudila sa čime oni gube vrijeme i novac.

BU
Bulaba
18:33 04.04.2014.

Još jedna iz Bundeslige. Lijepa, pametna, poštena. Fino odgojena. Ujedno i antifašistkinja.

DU
Deleted user
18:40 04.04.2014.

Ako su novinari napisali laž treba ih tužiti privatnom tužbom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije