Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LABURISTI OPTUŽUJU

'Vesna Želježnjak svjesno krši koprivnički statut i zakon'

'22.11.2012., Koprivnica - Konferencija za novinare koprivnicke gradonacelnice Vesne Zeljeznjak zbog brojnih prituzbi koje su joj gradjani uputili na inicijativu gradskog ogranka Hrvatskih laburista d
'Marijan Susenj/PIXSELL'
10.10.2013.
u 14:00

Koprivnički laburisti će zbog prodaje nekretnine u Starčevićevoj ulici podnijeti prijave, gradonačelnica im odgovara da samo prijavljuju

Koprivnički laburisti još jednom su se obrušili na gradonačelnicu Vesnu Želježnjak (SDP). Ovaj put tvrde da nije smjela staviti na prodaju gradsku nekretninu u Starčevićevoj ulici bez prethodne suglasnosti Gradskog vijeća i smatraju da je time grubo prekršila gradski statut i Zakon o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi.

Nepripadajuće ovlasti

Gradski vijećnik laburista Siniša Bosanac naglašava da gradonačelnica nije na natječaj za prodaju mogla staviti nekretninu s početnom cijenom od 1,24 milijun kuna, s obzirom da, dodaje, ona samostalno može donositi odluke o stjecanju i otuđivanju imovine u vrijednosti od 0,5 posto gradskih prihoda bez primitaka za prošlu godinu, ali ne više od milijun kuna.

- S obzirom da nas gradonačelnica smatra mladom strankom koja ne poznaje zakone, mi ćemo ovaj slučaj prijaviti Uredu državne uprave i Ministarstvu uprave. Nadamo se da će oni uspjeti zaustaviti ovo njezino protuzakonito ponašanje - kazao je Bosanac.

Predsjednik koprivničkih laburista Siniša Kavgić, pak, ističe i da je visina traženog iznosa za oko 1300 kvadratnih metara zgrade i zemljišta u Starčevićevoj sramotno mala.

- Grad na rubu Koprivnice kupuje livade u milijunskim iznosima, koje nemaju nikakvu infrastrukturu. Ovaj objekat je zlata vrijedan na dobroj lokaciji - rekao je on.

Dušebrižnici građana

Gradonačelnica im nije ostala dužna.

- Samo neka sve prijave institucijama. Ja tu nekretninu nisam ni otuđila ni prodala. Svaki natječaj može pasti ili biti ostvaren, ali Gradsko vijeće će na kraju donijeti odluku. Laburisti su jako veliki dušebrižnici svih građana, a ne znaju osnove statuta - istaknula je V. Želježnjak, pojasnivši zašto Grad uopće traži kupca za tu nekretninu.

- U prodaju ide zato što bi u tu nekretninu trebalo uložiti silni novac koji Grad nema. Ne želimo ulagati novac u stare, oronule kuće. Početna cijena? Sudski vještak je napravio procjenu - rekla je gradonačelnica.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije