Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
incident u školskoj dvorani

Profesoru koji je udario malog vepra kada je nasrnuo na njega prijeti kazna od 770 kuna

Divlje svinje sa malim prašćićima često navrate u park u Premanturi
Srecko Niketic/PIXSELL
26.10.2021.
u 21:50

Nadamo se da mladunče staro nekoliko mjeseci nema ozbiljne posljedice zbog silovitog udarca te da će ovo biti javna opomena svima, oglasili su se Prijatelji životinja

Krajem rujna divlja svinja ušla je u sportsku dvoranu Pomorske škole Bakar. Bježala je po dvorani pa nasrnula na profesora. On ju je udario pa je dobio prekršajnu prijavu, piše 24sata. Profesor bi, prema prekršajnoj prijavi, mogao platiti između 50 i 200 njemačkih maraka kazne. Ta valuta ostala je jer je zakon nije mijenjao no najveći iznos koji bi mogao dati je 770 kuna. Na to se može žaliti, a o svemu bi na kraju odlučivao sudac za prekršaje.

Kako su objavili Prijatelji životinja na svom Facebooku, profesor će biti kažnjen.

"Profesor tjelesnog odgoja Pomorske škole u Bakru koji je šutnuo veprića bit će kažnjen!

Danas smo zaprimili odgovor Policijske uprave primorsko-goranske:

"Slijedom Vaše zamolbe, izvješćujemo sljedeće:

Policijski službenici su po dojavi o spomenutom događaju postupali nad 58-godišnjim hrvatskim državljaninom za kojega je utvrđeno da je počinio prekršaj iz domene čl. 30. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira (NN 5/90, 30/90, 47/90 i 29/94) stoga mu je i uručen obavezni prekršajni nalog."

Nadamo se da mladunče staro nekoliko mjeseci nema ozbiljne posljedice zbog silovitog udarca te da će ovo biti javna opomena svima.... Najviše bi nas veselilo da su djeca koja su skandirala i ohrabrivala profesora nešto naučila iz cijele priče te da će umjesto nasilja prema slabijima i nemoćnima u budućnosti postupati zaštitnički...", napisali su Prijatelji životinja. 

Ključne riječi

Komentara 46

TO
TORQUEMADA
22:21 26.10.2021.

Zapadna civilizacija mora propasti. Neće joj glave doći migranti niti korona, već biciklisti, povorke ponosa, ljubitelji životinja i promotori političke korektnosti. Ništa više nije normalno, a osobito novo normalno. Sve velike civilizacije popustile su iznutra, pod pritiscima izvrnutih vrijednosti, korupcije i razvrata. Nemoral divljanja u prometu, reklamiranje istospolne ljubavi i razmaženost zapadnog čovjeka vodi izravno u uništenje. Nije lijepo udaranje veprića, ali kako ćeš divljoj životinji lijepo objasniti da izađe jer je na krivom mjestu?! A tu je možda i strah profesora koji nije znao što bi kad je životinjica pokazala agresiju i nerazumijevanje...

PO
poluprovokator
22:51 26.10.2021.

Neka tužitelj osigura dokaze ozljede vepra vještačenjem. Profesor heroj a ne zločinac;-)

DU
Deleted user
23:17 26.10.2021.

Te zivotinjske udruge nisu nista drugo nego zloba,pakost. Tjerat drzavu da kazni covjeka jer je trknuo vepra. To nije normalno. To je divlja zivotinja koja od ostalih zivotinja i pri kretanju kroz sikaru svakodnevno dozivi puno gore udarce. Prijedlog za clanove udruge "ljubitelja zivotinja". Sljedeci put kad vas ubode komarac ne dirajte ga,kada vam strsljeni nasele tavan ne rusite im nastambu,kada vam se krpelj primi na nogu ne skidajte ga, ne tjerajte i ne ubijajte muhe u kuhinji,nemojte gaziti po travi jer ubijate mrave i musice,nemojte prati ruke jer ubijate mikroorganizme nemoćne,nemojte cistiti pauke iz sobe,neka obavljaju nuzdu po sobi (primjetiti cete male bijele ili crne tockice ispod), hranite se samo lišćem,tako da budete podlozniji vrtoglavici kada vas komarci isisaju. I da dalje ne nabrajam. Niti zivotinje nisu prijatelji zivotinja. Jedne druge jedu i ubijaju bez razloga prehrane cak. Sad ste se vi sjetili biti pametni nakon par tisuća godina lova i mesne prehrane bez koje danas nebi niti bilo ljudske vrste. Lako biti mlitavac kvazi-pravednicki dok zivis na asfaltu i kupujes u supermarketu. To povrce su vam mesojedni radnici ubrali. Covjece jos malo i neces se smjeti braniti od psa jer ces inace dobiti kaznu ako ga piknes umjesto da ga pustis da ti razdere tetive i ostanes radno nesposoban ili mozda i invalid. Jadan cuko a? Sve vas treba poslati na 6 mjeseci na rad na farmu i u šumi. Brzo bi promijenili svoje lazno moralisticko stanje uma.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije