Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tragedija u Šibeniku

Preminuo pješak na kojeg je naletio auto. Prelazio cestu na crveno svjetlo

Hitna pomoć Brač
Miranda Čikotić/PIXSELL
04.02.2020.
u 10:43

Do prometne nesreće je došlo kada je 50-godišnjak kao pješak, na mjestu gdje je promet reguliran prometnim svjetlima- semaforima u funkciji, prelazio kolnik državne ceste D-58 u smjeru sjevera preko obilježenog pješačkog prijelaza, dok je za njegov smjer kretanja na semaforu bilo upaljeno crveno svjetlo za kretanje pješaka

U jučerašnjoj prometnoj nesreći oko 18.05 sati u Šibeniku u Ulici put Bioca teške i po život opasne ozlijede je zadobio 50-godišnji pješak, koji je zbog zadobivenih ozljeda prevezen na daljnje liječenje u Klinički bolnički centar Split. Kako je izvijestila policija 50-godišnjak je od zadobivenih ozljeda preminuo jutros oko četiri sata.

- Do prometne nesreće je došlo kada je 50-godišnjak kao pješak, na mjestu gdje je promet reguliran prometnim svjetlima- semaforima u funkciji, prelazio kolnik državne ceste D-58 u smjeru sjevera preko obilježenog pješačkog prijelaza, dok je za njegov smjer kretanja na semaforu bilo upaljeno crveno svjetlo za kretanje pješaka, uslijed čega na sjevernoj prometnoj traci na pješaka prednjim dijelom nalijeće osobni automobil Hyundai Matrix, šibenskih registracijskih oznaka, kojim je upravljala 80-godišnja vozačica, koja se kretala državnom cestom D-58 i koja je u raskrižju zadržavala smjer kretanja ravno u smjeru Ulice put Bioca, na upaljeno zeleno svjetlo semafora za njen smjer kretanja. Od sudara pješak biva odbačen na poklopac motora i na prednje vjetrobransko staklo vozila, nakon čega pada s vozila na sjevernu prometnu traku raskrižja ispred vozila, gdje se i zaustavljaju. 

O ovoj prometnoj nesreći će biti izviješteno općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku,a protiv pješaka će biti podnijet Obavezni prekršajni nalog, zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama - istakla je Marica Kosor glasnogovornica šibenske policije. 

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
11:13 04.02.2020.

Protiv mrtvog pješaka prekršajni nalog?

NV
novo vriijeme
12:19 04.02.2020.

Šta mu bilo da trči na crveno i da ne gleda, ona sigurno nije brzo vozila

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije