Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
YOUTUBE

Pratitelje uče kako voziti bicikl, praviti slajmove i smoothieje...

Foto: Branimir Bradarić
11.12.2019.
u 23:00

Snimaju u slobodno vrijeme da škola i druge aktivnosti ne trpe

Kao i većina djece njihove dobi, Dunja Bođirković (8) i Ana Ajduković (8), djevojčice iz sela Borova pokraj Vukovara, slobodno vrijeme kratile su uz televiziju, igre u kući i vani, ali i uz nezaobilazne mobitele i tablete. Najviše su ih privlačile razne igre i kanali na YouTubeu koje su, kao i mnogi mladi, redovito pratile.

Gledajući neke od njih došle su na ideju da i same počnu snimati videa i objavljivati ih na YouTubeu. U tome im se pridružila i Dunjina sestra Una (3), koja je nezaobilazni dio svakoga od dosad snimljenih videa. Una još ne ide ni u vrtić, ali aktivno sudjeluje u snimanju.

Pod budnim okom majki

Sve to dovelo je do toga da su pokrenule i svoj kanal na YouTubeu i nazvale ga “Ana i Dunja”, pa su tako te djevojčice, koje pohađaju tek drugi razred osnovne škole, i još mlađa Una vjerojatno među najmlađim youtuberima uopće u Hrvatskoj.

– Volimo snimati, to nas zabavlja. Dogovorimo se o svemu. Ima dosta videa koje smo dosad snimile i objavile na našem kanalu na YouTubeu. Kada nismo u školi i kada imamo vremena, a zajedno smo, uvijek razmišljamo o tome što bismo još mogle snimiti. Kada smo doma i nemamo obveza, gledamo ono što smo prije snimile – kaže nam Dunja, koja se za razgovor s novinarima posebno odjenula pa i malo našminkala.

Isto je učinila i Ana, koja nam kaže da žive blizu jedna drugoj pa se svakodnevno druže i o svemu dogovaraju. Uz to su i jako dobre prijateljice.

– Želimo da naši videi budu zabavni i smiješni kao i da nas prati što više ljudi. Podržavaju nas i naši prijatelji iz škole, a sada će i neki od njih napraviti kanale na YouTubeu pa ćemo se svi zajedno pomalo natjecati – kaže Ana.

Dosad su djevojčice snimile video o lutkama, pravljenju tzv. slajmova, kako se uči voziti bicikl, kako se pravi smoothie…Govoreći o snimanjima, djevojčice kažu da im ništa nije teško kao i da već sada imaju popis tema koje uskoro planiraju snimiti. No ne žele o njima javno govoriti kako im netko te ideje ne bi ukrao, ali obećavaju da će i sljedeći videi biti zanimljivi, smiješni i pomalo ludi.

Sve što rade odvija se pod budnim okom njihovih roditelja, prvenstveno majki, koje su im podrška u svemu pa im i u tome pomažu koliko god mogu. Osigurana je i kvalitetna oprema koju koriste za snimanje.

U slobodno vrijeme

– Kada one to već toliko žele i u tome uživaju, onda smo mi tu da im i pomognemo koliko možemo. Pravilo je da snimamo u njihovo slobodno vrijeme i da škola i druge aktivnosti ne trpe. Najčešće je to preko vikenda – kaže Anđelka Bođirković. Dodaje da snimanje, ovisno o temi, nekad ide brzo, a nekad sporije. Kasnije se sve uređuje i objavljuje na kanalu Ana i Dunja na YouTubeu.

– Podržavam ih iako se svega toga pomalo i plašim. Zato sve to držimo pod nadzorom i kontrolom. Razmišljamo ovako: ako one to vole i sviđa im se, onda ćemo im to i omogućiti ako je to i koliko moguće. Koliko će sve to trajati, nitko ne zna. Drago mi je što svaki od tih njihovih videa ima neku pouku i poruku za najmlađe, tako da to nije obično snimanje – zaključila je Sanja Ajduković.

Ključne riječi

Komentara 1

RU
RužaTomašić
00:46 12.12.2019.

Pozdravljajući svim svojim prijateljima, ovdje sam da podijelim malo svjedočanstva. Moje ime je Ulla Lindström, imam 40 godina, udala sam se u dobi od 31 godine imam samo jedno dijete i živjela sam sretno. Nakon godinu dana mog braka, ponašanje mog muža postalo je toliko čudno i zapravo ne razumijem što se događa, on se spakirao iz kuće drugoj ženi, toliko ga volim da ne sanjam da ću ga izgubiti, pokušam moguće najbolje da se suprug vrati k meni, ali sve bezuspješno, plačem i plačem tražeći pomoć, razgovarao sam o tome s njegovom obitelji, ali nisam dobio odgovor.ako je moja najbolja prijateljica Anna Johansson obećala da će mi pomoći , Pričala mi je o muškarcu zvanom Drosagiede, rekla mi je da je vrlo sjajan čovjek i pravi čovjek kojem se može vjerovati i da nema ništa što se tiče ljubavnih pitanja koje ne može riješiti, a rekla mi je i kako je pomogla nebrojenom broju ljudi u obnavljajući njihov odnos. Stvarno sam bio uvjeren, brzo sam kontaktirao njegovu adresu e-pošte, doctorosagiede75@gmail.com ili njegov WhatsApp na +2349014523836 ili Viber na +2349014523836. Objašnjavam mu sav svoj problem, rekao mi je da se ne bih trebao brinuti da će se svi moji problemi odmah riješiti. Rekao mi je što da učinim da se vratim mužu, a ja jesam, rekao je da će se nakon 3 dana moj muž vratiti k meni i početi moliti, a stvarno se događa, kako je rekao, bio sam jako iznenađen, ovo je tako nevjerojatno. Bogu daj slava, naš odnos je sada vrlo tijesan i oboje opet živimo sretno. Ako imate sli

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije