Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZBORI ZA EU PARLAMENT

Poznata lista SDSS-a za EU izbore, predvode je Milorad Pupovac i Dejan Jović

Milorad Pupovac
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
08.04.2019.
u 20:21

Na kandidacijsku listu stavljeni su ljudi za koje se smatraju da imaju ugled u srpskoj zajednici i u ukupnom hrvatskom društvu

Predsjedništvo SDSS-a na današnjoj sjednici održanoj u Zagrebu utvrdilo je listu kandidatkinja i kandidata za izbore za Europski parlament.

Kako najavljuju lista će Državnom izbornom povjerenstvu biti predana sutra u 11.30 sati. Kako se ranije i najavljivalo nositelj SDSS-ove liste biti će predsjednik stranke Milorad Pupovac.

Na drugom mjestu je Dejan Jović, profesor s Fakulteta političkih znanosti i bivši savjetnik predsjednik Ive Josipovića. Na listi su i saborski zastupnici Dragana Jeckov i Boris Milošević.

Tu je i nekoliko načelnika općina sa većinskim srpskim stanovništvom kao i predsjednik Zajedničkog vijeća općina (ZVO) Srđan Jeremić.

- Predsjedništvo se opredijelilo da na kandidacijskoj listi budu predsjednik i potpredsjednici, saborski zastupnici, drugi istaknuti predstavnici stranke, te nestranačke osobe koje imaju ugled u srpskoj zajednici kao i u ukupnom hrvatskom društvu, navode iz SDSS-a.

Lista SDSS-a izgleda ovako: Milorad Pupovac, Dejan Jović, Dragana Jeckov, Jugoslav Vesić, Boris Milošević, Anja Šimpraga, Dejan Mihajlović, Mirjana Oluić-Voloder, Nikola Ivanović, Tatjana Vukobratović-Spasojević, Aleksandra Ratković i Srđan Jeremić.

Neovisni za Hrvatsku i HSP predstavili svoje kandidate

Ključne riječi

Komentara 10

AM
ante_maja
22:30 08.04.2019.

nema vesne pusić?

Avatar VinkoL
VinkoL
21:25 08.04.2019.

Kak more pupavac biti na listi za Eu-parlament? Pa srbija nije u Eu, kolko ja znam. Niti bu narednih stotinjak godina.

Avatar VrliNoviSvijet
VrliNoviSvijet
21:13 08.04.2019.

Ne vidim Furija Radina.. trebali su i njega staviti na listu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije